MERCEDES RAZVIJA NOVI MODEL ELEKTRIČNOG VOZILA Prelaziće 1.200 kilometara sa jednim punjenjem

AutomobiliLifestyleSvetVesti

13.10.2020 09:05 Autor: Marija Jovanović 3

MERCEDES RAZVIJA NOVI MODEL ELEKTRIČNOG VOZILA Prelaziće 1.200 kilometara sa jednim punjenjem MERCEDES RAZVIJA NOVI MODEL ELEKTRIČNOG VOZILA Prelaziće 1.200 kilometara sa jednim punjenjem
Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz priprema novi model električnog vozila pod nazivom Vision EQXX. Prema rečima predstavnika kompanije, reč je o najefikasnijem električnom automobilu koji... MERCEDES RAZVIJA NOVI MODEL ELEKTRIČNOG VOZILA Prelaziće 1.200 kilometara sa jednim punjenjem

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz priprema novi model električnog vozila pod nazivom Vision EQXX.

Prema rečima predstavnika kompanije, reč je o najefikasnijem električnom automobilu koji je svet ikad video, prenosi portal Electrek.

Predstavnik Mercedesa Markus Šefer rekao je da je za razvoj ovog modela angažovana nova grupa inženjera i da je cilj da se stvori automobil sa najvećim dometom i najvišim nivoom efikasnosti.

Prema informacijama kompanije, Vision EQXX moći će da pređe udaljenost od 1.200 kilometara samo sa jednim punjenjem baterije.

Nemački proizvođač navodi i da je u projekat uključena i grupa Mercedes-Benz iz Formule 1 sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Za sada nije poznato kada bi Vision EQXX mogao da se pojavi na tržištu.

Tagovi
LIFESTYLE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...