NEPOGODA KOJU BI MNOGI VOLELI DA DOŽIVE Čokolada padala s neba u švajcarskom gradiću Oltenu

LifestyleZanimljivosti

19.8.2020 09:37 Izmenjeno: 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NEPOGODA KOJU BI MNOGI VOLELI DA DOŽIVE Čokolada padala s neba u švajcarskom gradiću Oltenu NEPOGODA KOJU BI MNOGI VOLELI DA DOŽIVE Čokolada padala s neba u švajcarskom gradiću Oltenu
Stanovnike švajcarskog gradića Oltena iznenadila je neuobičajena nepogoda kad je počeo da pada čokoladni sneg. Sneg od čestica kakao praha raspršio se po čitavom... NEPOGODA KOJU BI MNOGI VOLELI DA DOŽIVE Čokolada padala s neba u švajcarskom gradiću Oltenu

Stanovnike švajcarskog gradića Oltena iznenadila je neuobičajena nepogoda kad je počeo da pada čokoladni sneg.

Sneg od čestica kakao praha raspršio se po čitavom gradu nakon kvara na sistemu za ventilaciju obližnje fabrike čokolade Lindt, prenosi Jutarnji list tekst Indipendenta.

Iz fabrike Lindt&Spruengli potvrdili su pisanje lokalnih medija da je zaista došlo do manjeg kvara na sistemu hlađenja u pogonu gde se prži kakao u njihovoj fabrici u Oltenu, smeštenoj između Bazela i Ciriha.

Ti komadići prženog kakaa baza su od koje se kasnije pravi čokolada.

Foto: Pixabay.com

U kombinaciji s jakim vetrom kakao prah se raspršio po okolini fabrike ostavljajući iza sebe sloj fine čokoladne prašine.

Fabrika je saopštila da je spremna da plati pranje automobila koji su prekriveni kakaom, ali se zasad još niko nije javio da prihvata njihovu ponudu.

Uprkos kvaru, proizvodnja je normalno nastavljena, a iz Lindta su takođe poručili da kakako prah nije nimalo štetan za okolinu i ljude.

Sistem za ventilaciju je u međuvremenu popravljen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...