Biznis kalendar

Pet poslovnih dešavanja koja morate ispratiti u narednih sedam dana

BankeInvesticijeManifestacijePoslovanjeTurizam

20.11.2023 07:01 Autor: Marko Andrejić 6

Pet poslovnih dešavanja koja morate ispratiti u narednih sedam dana Pet poslovnih dešavanja koja morate ispratiti u narednih sedam dana
Savet stranih investitora predstaviće ove nedelje “Belu knjigu 2023” u kojoj će njegove članice, već tradicionalno izneti svoje preporuke za unapređenje poslovne i investicione... Pet poslovnih dešavanja koja morate ispratiti u narednih sedam dana

Savet stranih investitora predstaviće ove nedelje “Belu knjigu 2023” u kojoj će njegove članice, već tradicionalno izneti svoje preporuke za unapređenje poslovne i investicione klime u Srbiji. U sredu će u Beogradu biti održan NLB Forum pod nazivom “Prava prilika za bolje sutra”, na kome će predstavnici NLB Grupe i ekskluzivni gosti govoriti o najaktuelnijim poslovnim temama. Šumadija sajam u Kragujevcu krajem sedmice organizuje 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, a festival društveno odgovorne komunikacije “Kampanje sa svrhom” dodeliće ovogodišnje nagrade na Međunarodni dan deteta 20. novembra. Republički zavod za statistiku saopštiće ove nedelje kolike su bile prosečne zarade u septembru, kao i visinu investicija u osnovna sredstva tokom prošle godine.

Sve ovo možete pronaći u kratkom pregledu nedelje pred nama koji vam je pripremio Biznis.rs.

Savet stranih investitora predstavlja “Belu knjigu 2023”

Savet stranih investitora (FIC) predstaviće u utorak, 21. novembra, u beogradskom hotelu Hajat “Belu knjigu 2023” – publikaciju koja predstavlja sveobuhvatnu sliku poslovne i investicione klime u Srbiji. Reč je o dokumentu koji još od 2003. godine pišu same članice Saveta FIC-a i koji sadrži sveobuhvatne preporuke za unapređenje poslovne i investicione klime. Pored toga, Bela knjiga analizira aktuelna ekonomska dešavanja u zemlji i svetu, daje smernice važne za nastavak ekonomskog razvoja zemlje i konkretne predloge za poboljšanje uslova poslovanja i investiranja.

Svoje prisustvo na predstavljanju „Bele knjige 2023“ potvrdili su najviši predstavnici Vlade Republike Srbije koje predvodi premijerka Ana Brnabić, ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i članovi Saveta stranih investitora na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Majkom Mišelom.

NLB Forum “Prava prilika za bolje sutra”

NLB Komercijalna banka organizuje u sredu, 22. novembra, NLB Forum pod nazivom “Prava prilika za bolje sutra”. Planirano je obraćanje predstavnika NLB Grupe i NLB Komercijalne banke, kao i ekskluzivnih gostiju koji će podeliti sa prisutnima najaktuelnije poslovne teme.

Učesnici foruma biće Vlastimir Vuković, predsednik IO NLB Komercijalne banke, Blaž Brodnjak, predsednik Izvršnog odbora NLB d.d., Vladimir Bošković, član IO NLB Komercijalne banke za poslove sa privredom, Srećko Horvat, filozof i pisac, i Dejvid Rovan, osnivač i glavni urednik britanskog izdanja čuvenog Wired magazine.

Biznismen
Foto: Unsplash.com

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

Šumadija sajam u Kragujevcu organizuje od 23. do 25. novembra 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Uz promociju gastro ponude, brojnih manifestacija i festivala, kao i kulturnog nasleđa, za vreme trajanja sajma biće održan i stručni program sa predavanjima o održivom turizmu i cirkularnoj ekonomiji, kao i o šansama i mogućnostima u domenu međunarodne saradnje.

„Kampanje sa svrhom“

Festival društveno odgovorne komunikacije “Kampanje sa svrhom” dodeliće ovogodišnje nagrade na Međunarodni dan deteta, 20. novembra. Ova manifestacija prepoznaje, nagrađuje i podstiče društveno odgovorne kompanije za dobrobit deteta, pojedinca i društva. Festival je inspirisan rečenicom Marije Montesori “Sva naša nastojanja za dobrobit čovečanstva znače da to prvenstveno radimo za dete”.

Prvi festival “Kampanje sa svrhom” održan je 20. novembra 2021. godine, a osnivač festivala je UG “Žute patalone” – Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti.

Novi statistički podaci

Republički zavod za statistiku objaviće ove nedelje prosečne zarade po zaposlenom za septembar 2023. godine, kao i cene na malo poljoprivrednih proizvoda za prvu nedelju tekućeg meseca. Saznaćemo i kolike su bile investicije u osnovna sredstva tokom prošle godine.

 • SENSEI

  20.11.2023 #1 Author

  Treba ispratiti sva ova dešavanja koja ce biti aktivna

  Odgovori

 • DOBRILA

  20.11.2023 #2 Author

  Korisna desavanja svakako…

  Odgovori

 • SHALIMAR

  20.11.2023 #3 Author

  Zanimljiva desavanja u ovoj nedelji..

  Odgovori

 • ZVEZDA

  20.11.2023 #4 Author

  Dobre stvari …. nesto sto ce znaciti

  Odgovori

 • KAJA

  26.11.2023 #5 Author

  Treba posetiti, zanimljiva desavanja

  Odgovori

 • DUCA

  26.11.2023 #6 Author

  Zaista treba ispratiti sva dešavanja.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...