PRODUŽENO RADNO VREME BANAKA ZBOG ISPLATA PENZIJA Odvojen termin za starije od 65

BankeSrbijaVesti

8.5.2020 12:00 Autor: Ljiljana Begović 0

PRODUŽENO RADNO VREME BANAKA ZBOG ISPLATA PENZIJA Odvojen termin za starije od 65 PRODUŽENO RADNO VREME BANAKA ZBOG ISPLATA PENZIJA Odvojen termin za starije od 65
Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u poslovnicama. Posebni termini... PRODUŽENO RADNO VREME BANAKA ZBOG ISPLATA PENZIJA Odvojen termin za starije od 65

Banke će produžiti radno vreme kako bi omogućile posebne termine za isplatu penzija, kada će samo penzioneri moći da budu u poslovnicama.

Posebni termini za isplatu penzija u ekspoziturama banaka, prema instrukciji Narodne banke Srbije, a na zahtev Vlade Srbije, biće sledeći: – u petak, 8. maja u periodu od 17 do 19 časova; – u subotu, 9. maja od 13 do 15 časova; – od ponedeljka 11. maja do petka 15. maja u periodu od 17 do 19 časova svakog dana.

„Naglašavamo da se utvrđivanjem posebnih termina za isplatu penzija u prostorijama banke ne može zabraniti licima koja su navršila 65 i više godina života da ukoliko tako žele, isplatu penzije u prostorijama banke zatraže i u toku redovnog radnog vremena banke, tj. i mimo utvrđenog posebnog termina“, navedeno je u instrukciji NBS.

Bankama je naloženo da na svojim zvaničnim internet prezentacijama objave posebne termine u kojima će biti omogućena isplata penzija u prostorijama banaka i to u što kraćem roku, kao i da pisano obaveštenje o posebnim terminima bude jasno istaknuto na ulazu ekspozitura banaka pre početka njihovog radnog vremena.

Foto: Tanjug

Prema instrukciji NBS, banke su dužne da u skladu sa preporukama nadležnih institucija obezbede i sprovedu sve neophodne mere u cilju zaštite zdravlja klijenata koji se nalaze u prostorijama banke i da u posebno utvrđenim terminima za isplatu penzije obezbede da ulazak u prostorije banke bude omogućen samo licima koja su navršila 65 i više godina života, koja su došla kako bi im se isplatila penzija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...