britanska banka najavila promenu strategije

Barclays neugodno iznenadio gubitkom u četvrtom kvartalu

BankeNovacSvet

20.2.2024 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Barclays neugodno iznenadio gubitkom u četvrtom kvartalu Barclays neugodno iznenadio gubitkom u četvrtom kvartalu
Britanska banka Barclays objavila je da je u četvrtom fiskalnom kvartalu zabeležila neto gubitak od 111 miliona funti, odnosno 139,8 miliona američkih dolara, nakon... Barclays neugodno iznenadio gubitkom u četvrtom kvartalu

Britanska banka Barclays objavila je da je u četvrtom fiskalnom kvartalu zabeležila neto gubitak od 111 miliona funti, odnosno 139,8 miliona američkih dolara, nakon čega je najavila prvo veliko “ažuriranje poslovne strategije” od 2016. godine.

Analitičari koje je anketirao Reuters očekivali su neto dobit koja se može pripisati akcionarima od 60,95 miliona funti za ovo tromeseče, prema podacima LSEG-a, prenela je Mina.

Za celu godinu, neto pripadajuća dobit iznosila je 4,27 milijardi funti, što je pad u odnosu na 5,02 milijarde 2022. i ispod konsenzusnih predviđanja od 4,59 milijardi funti.

Banka je najavila dodatni otkup sopstvenih akcija u vrednosti od milijardu funti, a uskoro će predstaviti novi trogodišnji plan osmišljen za dalje poboljšanje operativnih i finansijskih rezultata, rekao je izvršni direktor C.S. Venkatakrišnan (C.S. Venkatakrishnan).

Zamah u Barclaysovoj tradicionalno jakoj korporativnoj i investicionoj banci (CIB) oslabio je prošle godine, kako se volatilnost tržišta smanjila. U svom izveštaju za treće tromesečje, banka je upozorila na značajno rezanje troškova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...