Suspenzija stupa na snagu 8. februara

Binance suspenduje transfere u dolarima

NovacSvet

7.2.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Binance suspenduje transfere u dolarima Binance suspenduje transfere u dolarima
Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, suspendovaće transfere u američkim dolarima od 8. februara, saopštila je kompanija u ponedeljak, ne navodeći razlog za odluku, objavio... Binance suspenduje transfere u dolarima

Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, suspendovaće transfere u američkim dolarima od 8. februara, saopštila je kompanija u ponedeljak, ne navodeći razlog za odluku, objavio je CNBC.

Kompanija je saopštila da 0,01 odsto njihovih aktivnih korisnika mesečno koristi bankovne transfere u dolarima i dodala da „naporno rade“ da ponovo pokrenu uslugu što je pre moguće.

Binance US, ćerka firma kompanije koja je u nadležnosti Mreže za borbu protiv finansijskih zločina Ministarstva finansija SAD, navela je u tvitu da nije pogođena suspenzijom, preneo je CNBC. Iz toga su zaključili da se potez berze Binance odnosi samo na klijente koji nisu iz SAD, a koji prenose novac na ili sa bankovnih računa u dolarima.

Podaci iz Arkham Intelligence pokazuju da je nakon objave došlo do oštrog porasta odliva iz Binance-ovih kripto novčanika, pošto su milioni „stabilnih novčića“ vezani za dolare, kao što je tether
i USDC, objavio je CNBC.

„Binanceov neto odliv u američkim dolarima iznosio je preko 172 miliona dolara za dan, na osnovu podataka iz DefiLlama. To predstavlja mali iznos novca za kompaniju koja ima kripto imovinu vrednu 42,2 milijarde dolara“, naveo je Arkham Intelligence.

Binance-ov token razmene BNB nije gubio na vrednosti otkada je izdato saopštenje, a njegova vrednost kretala se oko 328 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.