Predlozi ostrvskih vlasti usmereni na najteže pogođene sektore

Britanska vlada priprema regulatorni okvir za kripto trgovinu i pozajmice

Hi-techNovacSvet

1.2.2023 17:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanska vlada priprema regulatorni okvir za kripto trgovinu i pozajmice Britanska vlada priprema regulatorni okvir za kripto trgovinu i pozajmice
Vlada Velike Britanije planira formiranje regulatornog sistema za digitalnu imovinu nakon previranja koja su prošle godine obeležila ovu industriju. Ministarstvo finansija predložilo je izradu... Britanska vlada priprema regulatorni okvir za kripto trgovinu i pozajmice

Vlada Velike Britanije planira formiranje regulatornog sistema za digitalnu imovinu nakon previranja koja su prošle godine obeležila ovu industriju.

Ministarstvo finansija predložilo je izradu okvira za kripto trgovinu i pozajmice koji je utvrđen u Zakonu o finansijskim uslugama i tržištima (FSMA) Velike Britanije, piše Financial Times.

Napori da se uspostavi jasan regulatorni okvir za kripto industriju otpočeli su u godini u kojoj je sektor digitalne imovine pretrpeo velike udare, poput pada vrednosti velikih kriptovaluta i bankrota nekoliko visoko profilisanih kompanija. Podsećamo, kompanija FTX je u novembru doživela kolaps koji je za posledicu imao zamrzavanje sredstava ulagača širom sveta čija se vrednost meri u milijardama dolara.

Predlozi britanskih vlasti odnose se i na nekoliko oblasti koji su se suočile sa najvećim izazovima, uključujući pozajmljivanje i zaduživanje.

Ministarstvo finansija takođe planira da uspostavi regulative za aktivnosti razmene, koje će obuhvatati firme koje upravljaju platformama za trgovinu digitalnom imovinom.

Najveća svetska kripto berza Binance ranije je izazvala gnev britanskog regulatora FCA (Financial Condust Authority) nakon što “nije uspela“ da odgovori na osnovna pitanja regulatora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...