Analitičari očekuju uspon najveće kriptovalute

Bitcoin na početku novog velikog rasta

BankeBerzaNovac

23.1.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin na početku novog velikog rasta Bitcoin na početku novog velikog rasta
Bitcoin je u novom velikom usponu, jer snaga tržišta dosta nalikuje uslovima nakon „medveđeg tržišta“ iz 2018. Prema poslednjoj analizi, BTC/USD će nastaviti da... Bitcoin na početku novog velikog rasta

Bitcoin je u novom velikom usponu, jer snaga tržišta dosta nalikuje uslovima nakon „medveđeg tržišta“ iz 2018. Prema poslednjoj analizi, BTC/USD će nastaviti da raste „nakon određene konsolidacije“ zahvaljujući ključnim signalima iz njegovog indeksa relativne snage (RSI).

Sa povećanjem cene bitcoina koje tek dolazi, optimisti se osećaju sve sigurnije uprkos široko rasprostranjenom nepoverenju u dugotrajnost trenutnog uspona, piše Cointelegraph, a prenosi SEEbiz.

Za popularnog trgovca Crypto Wolfa, ključni fenomen koji je sada u toku izdvaja najnoviji oporavak bitcoina od svih ostalih. RSI je, primetio je 18. januara, ispisao dugo očekivanu bikovsku divergenciju na nedeljnim vremenskim okvirima – nešto što se nikada pre nije dogodilo.

“Bitcoin je ispisao retku nedeljnu bikovsku divergenciju RSI-ja. Nikad se nije dogodilo u istoriji bitcoina, prilika koja se pruža jednom u životu„, rezimirao je 21. januara.

RSI je osnovna mera koju koriste trgovci kako bi odredili da li je imovina prekupljena ili preprodana po datoj ceni.

„Tehničari su bili tamo, lestvice su bile na dnu, ali kao i obično većina je bila u punom medveđem načinu rada“, dodao je Wolf.

Time bitcoin počinje ponavljati neku vrstu renesanse koja je poslednji put viđena na kraju njegovog prethodnog medveđeg tržišta početkom 2019. godine, prenosi SEEbiz.

Trader i analitičar Trader Tardigrade, poznat i kao Alan na društvenim mrežama, tako predviđa da će se dobra vremena nastaviti još neko vreme.

„Bitcoin je ponavljao obrazac u RSI-ju i Price Actionu do dna 2019.“, rekao je svojim pratiocima prošle nedelje.

Dnevni RSI iznosio je blizu 87 u vreme pisanja ovog teksta, kažu podaci Cointelegraph Markets Pro i TradingViewa. To je najviši nivo od januara 2021. godine, nekoliko meseci pre nego što je BTC/USD postavio nove rekordne vrednosti svih vremena od 58.000 dolara u aprilu i 69.000 dolara u novembru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...