Cena bitcoina neznatno ispod 17.000 dolara

Kripto industrija se oporavlja

BerzaHi-techNovacSvet

9.1.2023 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kripto industrija se oporavlja Kripto industrija se oporavlja
Početkom 2023. godine kriptovalute beleže oporavak. Solana je u nedelju dana porasla za čak 35 odsto, dok je ether porastao pet odsto, čime se... Kripto industrija se oporavlja

Početkom 2023. godine kriptovalute beleže oporavak.

Solana je u nedelju dana porasla za čak 35 odsto, dok je ether porastao pet odsto, čime se cena vratila na nivo iznad 1.250 dolara prvi put od sredine decembra. Cena bitcoina je neznatno niža od 17.000 dolara, prenosi SEEbiz. 

Problemi sa kojima se suočava kripto industrija nakon spektakularnog kolapsa FTX platforme nisu okončani.

Učesnici u ovom tržištu trenutno su fokusirani na kompaniju Digital Currency Group, čije je poslovanje opterećeno problema povezanim sa njenim podružnicama Genesis i Grayscale. Grayscale, najveći fond za upravljanje kripto imovinom, mogao bi ozbiljno da uzdrma tržište ukoliko bude primoran da proda svoju imovinu.

Odavno je jasno da Europska centralna banka ne gleda sa simpatijama na bitcoin. Urlih Bindsejl (Ulrich Bindseil) i Jurgen Šaf (Jürgen Schaaf) iz ECB nedavno su na blogu objavili da je bitcoin na putu da postane irelevantan, te da trenutno svedočimo njegovoj labudovoj pesmi.

Zvaničnici ECB su uvereni da bitcoin nije prikladan za investiranje, jer ne generiše protko novca niti dividende, a njegova tržišna procena temelji se isključivo na špekulacijama. Prošlog meseca banka Standard Chartered je objavila upozorenje da bi vrednost bitcoina mogla pasti na čak 5.000 dolara.

 • GOCA BG

  11.1.2023 #1 Author

  Nisam bas optimista da ce se ikada oporaviti.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.