Povoljnija atmosfera na tržištu za ulaganje u rizičnu imovinu

Vrednost bitcoina raste devet uzastopnih dana

BerzaSvet

12.1.2023 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vrednost bitcoina raste devet uzastopnih dana Vrednost bitcoina raste devet uzastopnih dana
Produženi rast vrednosti bitcoina daje kripto entuzijastima delić nade u oporavak tržišta nakon više od godinu dana lošeg perioda. Najtrgovaniji token na svetu napredovao... Vrednost bitcoina raste devet uzastopnih dana

Produženi rast vrednosti bitcoina daje kripto entuzijastima delić nade u oporavak tržišta nakon više od godinu dana lošeg perioda.

Najtrgovaniji token na svetu napredovao je devet dana uzastopno, što je najduži niz od 2020. godine. Bitcoin je dobio više od 10 odsto ovog meseca, a drugi po trgovanju token ether oko 17 odsto.

Do jutros u osam časova po srednjoevropskom vremenu bitcoin je porastao za 1,2 odsto, do vrednosti od 18.149 dolara. U jednom trenutku njegova cena bila je i 18.258 dolara, ali je u međuvremenu došlo do korekcije. Ether se popeo više od četiri odsto, dok je kriptovaluta avalanche skočila oko devet procenata.

Prognoze investitora da se inflacija polako hladi i da će Federalne rezerve usporiti tempo povećanja kamatnih stopa pomogle su svim vrstama imovine početkom 2023. godine. Za bitcoin, nedavni dobici su oštar kontrast u odnosu na prošlogodišnji pad veći od 60 odsto, što je kuliminiralo krahom FTX berze.

“Mislim da je rizična imovina porasla iz razloga što terminalna kamatna stopa polako, ali sigurno dolazi u prvi plan”, rekao je Majkl Purvs (Michael Purves), osnivač Tallbacken Capital Advisors.

Institucije bi se mogle ponovo okrenuti kriptovalutama, kada se problemi koji preplavljuju tržište digitalne imovine razjasne, dodala je za Bloomberg Noel Ačison (Noelle Achison), autorka biltena „Kripto je makro sada“.

“Nema sumnje da će se veliki igrači vratiti na tržište kada izgledi budu manje rizični, povećavajući obim transakcija i cenu“, napisala je Ačison u svom ovonedeljnom izveštaju.

  • GOCA BG

    15.1.2023 #1 Author

    Padao je godinu dana,bilo je vreme da raste…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...