Sledeće ročište zakazano za 18. maj

Suđenje Semu Bankmanu Fridu zakazano za oktobar

Hi-techSvet

4.1.2023 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Suđenje Semu Bankmanu Fridu zakazano za oktobar Suđenje Semu Bankmanu Fridu zakazano za oktobar
Osnivač kripto berze FTX Sem Bankman Frid pred sudom je izjavio da nije kriv za prevaru i druge kriminalne radnje zbog kojih je optužen,... Suđenje Semu Bankmanu Fridu zakazano za oktobar

Osnivač kripto berze FTX Sem Bankman Frid pred sudom je izjavio da nije kriv za prevaru i druge kriminalne radnje zbog kojih je optužen, a početak suđenja nekadašnjem kripto milijarderu zakazan je za 2. oktobar.

Tridesetogodišnji Bankman Frid negirao je krivicu po svih osam tačaka optužbe pred sudijom Federalnog suda na Menhetnu Luisom Kaplanom (Lewis Kaplan). Ovo je njegovo drugo ročište od kada je propala kripto berza koja je bila u njegovom vlasništvu, piše The Wall Street Journal.

Bankman Frid je optužen za krađu milijardi dolara od klijenata iz sredstava uloženih u FTX i obmanu investitora i zajmodavaca koji su ulagali u hedž fond Alameda Research, navode iz tužilaštva.

On je ranije opovrgavao tvrdnje da je namerno počinio prevaru, ali je priznao da je pravio greške u upravljanju kompanijom.

Pomoćnica američkog tužioca Danijel Sasun (Danielle Sassoon) izjavila je pred sudijom da će suđenje u oktobru trajati oko četiri nedelje, dok je Mark Koen (Mark Cohen), advokat Sema Bankmana Frida, procenio da će trajati od dve do tri nedelje.

Sudija Kaplan je zakazao sledeće saslušanje za 18. maj.

Na prvom ročištu pred Federalnim sudom prošlog meseca, sudija za prekršaje je Bankmana Frida pustio iz pritvora uz kauciju od 250 miliona dolara, pri čemu mu je određen pritvor u kući njegovih roditelja u Stanfordu u Kalifornija, gde će sačekati suđenje.

Sudija je zahtevao da roditelji Bankmana Frida i jedna osoba koja nije član porodice zajedno potpišu obveznicu od 250 miliona dolara, kao da još dvoje ljudi potpišu druge obveznice u manjim iznosima. Prema propisanoj kazni, optuženi nije dužan da isplati iznos niti da se pojavi na suđenju, ali u tom slučaju njegovi roditelji gube imovinu.

Advokati gospodina Bankman-Frida tražili su od sudije Kaplana da naredi da se imena potpisnika obveznica manje vrednosti ne otkrivaju javnosti, uzimajući u obzir da su roditelji optuženog izloženi intenzivnoj medijskoj kontroli i pretnjama.

Pomoćnica javnog tužioca Danijel Sasun zahtevala je od sudije da uključi dodatne zahteve u vezi sa kaucijom kako b se Bankmanu Fridu onemogućio prenos ili pristup imovini kompanija FTX i Alameda.

Sudija je prihvatio zahtev tužilaštva.

  • Dea

    4.1.2023 #1 Author

    Neverovatno kakve face od sajber milijardera iznedri ova tehnologija…

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.1.2023 #2 Author

    Sta ce do sudjenja jos da izadje na videlo,a verujem da ce mu sleduje duga zatvorska kazna…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...