Pravni zastupnici kripto berze usprotivili se zahtevu za uvid u internu evidenciju

Sredstva FTX u vlasništvu Komisije za hartije od vrednosti na Bahamima

BerzaHi-techSvet

30.12.2022 09:13 Autor: Marija Krsmanović 0

Sredstva FTX u vlasništvu Komisije za hartije od vrednosti na Bahamima Sredstva FTX u vlasništvu Komisije za hartije od vrednosti na Bahamima
Komisija za hartije od vrednosti na Bahamima saopštila je da su u njenom vlasništvu trenutno sredstva kompanije FTX čija je vrednost u trenutku transakcije... Sredstva FTX u vlasništvu Komisije za hartije od vrednosti na Bahamima

Komisija za hartije od vrednosti na Bahamima saopštila je da su u njenom vlasništvu trenutno sredstva kompanije FTX čija je vrednost u trenutku transakcije u novembru iznosila 3,5 milijardi dolara.

Digitalna imovina jedinice FTX na Bahamima prebačena je u digitalne novčanike pod kontrolom komisije u novembru, ubrzo nakon što su kompanija i njen hedž fond Alameda Research, kao i desetine filijala podneli zahtev za bankrot u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Reuters.

Po završetku transfera, osnivači FTX platforme Sem Bankman Frid (Sam Bankman Fried) i Geri Vang (Gary Wang) nakon toga nisu imali pristup kriptovalutama koje su prenete ili zamrznute, izjavila je izvršna direktorka komisije Kristina Rol (Christina Rolle) pred Vrhovnim sudu Bahama.

“Sva prebačena sredstva isključivo su pod kontrolom komisije”, kaže Rolle.

Pravni zastupnici kripto berze FTX ranije ovog meseca suprotstavili su se zahtevu za uvid u internu evidenciju njenog poslovanja na Bahamima, rekavši da “nemaju poverenja” u vladu ove zemlje kada su u pitanju podaci koji bi mogli da se koriste za izvlačenje imovine iz kompanije u stečaju.

Vlasti na Bahamima, gde se nalazi sedište kompanije, imenovali su likvidatore koji će zatvoriti deo poslovanja kompanije FTX za međunarodno trgovanje ubrzo nakon što kompanija proglasi bankrot.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...