na osnovu rasta prihoda u odnosu na prethodnu godinu

Budžet Niša povećan rebalansom za 2,5 milijarde dinara

NovacSrbija

25.4.2024 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Budžet Niša povećan rebalansom za 2,5 milijarde dinara Budžet Niša povećan rebalansom za 2,5 milijarde dinara
Odbornici Skupštine Grada Niša su na današnjem zasedanju izglasali prvi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta kojim je predviđeno povećanje za 2,5 milijarde dinara – sa 16,39... Budžet Niša povećan rebalansom za 2,5 milijarde dinara

Odbornici Skupštine Grada Niša su na današnjem zasedanju izglasali prvi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta kojim je predviđeno povećanje za 2,5 milijarde dinara – sa 16,39 milijardi na 18,9 milijardi dinara.

Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić rekla je na zasedanju da je do rebalansa došlo na osnovu „evidentnog“ rasta prihoda u odnosu na prethodnu godinu i zbog većih potreba korisnika budžetskih sredstava, prenosi Beta.

„Od početka godine do sada u odnosu na isti period prošle godine Grad je prihodovao 850 miliona dinara više“, izjavila je Ilić.

Kazala je da će uvećani prihod omogućiti više para za uređenje „međublokovskog prostora“, izgradnju i održavanje saobraćajnica, eksproprijaciju, pomoć socijalno ugroženima, subvencije za javni prevoz, podršku manifestacijama kulture, za pošumljavanje, ali i za isplatu obeštećenja zbog ujeda pasa i za održavanje lokalnih izbora.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je izjavila da je rebalans urađen i zbog povećanja broja poreskih obveznika i većih prihoda od poreza na imovinu.

Najavila je prodaju gradskog zemljišta investitorima u industrijskim zonama, na imanju Poljoprivrednog-industrijskog kombinata Niš i zemljišta u Ulici Ivana Milutinovića, te će i zbog toga prihodi Grada porasti.

Predstavnici opozicije su bili jednoglasni u ocenama da je povećanje budžeta rebalansom deo predizborne kampanje vlasti i da je nerealno.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...