revidirani propisi za poboljšanje poslovnog okruženja

CMG: Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije

BiznisBolji posaoInvesticijeNovacPoslovanjeSvet

26.8.2022 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

CMG: Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije CMG: Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije
Kinesko tržište ostaje privlačno za strane direktne investicije, uz njihov kontinuirani rast, pa su tako u matičnom delu Kine za prvih sedam meseci ove... CMG: Kinesko tržište ostaje privlačno za strane investicije

Kinesko tržište ostaje privlačno za strane direktne investicije, uz njihov kontinuirani rast, pa su tako u matičnom delu Kine za prvih sedam meseci ove godine porasle za 17,3 odsto na ukupno 798,3 milijarde juana, a izraženo u američkim dolarima, prilivi su porasli za 21,5 odsto i dostigli 123,92 milijarde američkih dolara, izjavio je portparol Ministarstva trgovine Šu Đijueting.

Prema rečima Šua, kako je objavila Kineska medijska grupa (CMG), privlačnost Kine ogleda se u četiri faktora.

„Kineske prednosti, uključujući kompletan industrijski sistem, veliko tržište, društvenu stabilnost i pozitivne ekonomske osnove na duge staze, stvorile su dobru osnovu za razvoj preduzeća finansiranih iz inostranstva“, rekao je Šu, prenosi Beta.

Kako je naveo, to je tržište koje se neprestano otvara i pruža više mogućnosti, zbog čega dosledna poboljšanja poslovnog okruženja jačaju poverenje stranih kompanija.

Šu je dodao da je Kina uvela i novu negativnu listu za strane investicije kako bi dodatno proširila pristup tržištu.

Takođe je ukinuto, revidirano ili doneto 520 propisa kako bi se poboljšalo zakonsko okruženje za strane investicije.

„Rađeno je i na tome da se pomogne u rešavanju poteškoća sa kojima se suočavaju strane firme, naročito na obnovi proizvodnje usred pandemije“, zaključio je Šu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...