pokretači inicijative Novi Zeland, Čile i Singapur

Kina želi da pristupi Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji  

Hi-techLifestyleSvetVesti

23.8.2022 11:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kina želi da pristupi Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji   Kina želi da pristupi Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji  
Kina je intenzivirala pregovore o pristupanju Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji (DEPA), saopštilo je Ministarstvo trgovine Kine. Kina je prošlog novembra podnela zahtev... Kina želi da pristupi Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji  

Kina je intenzivirala pregovore o pristupanju Sporazumu o partnerstvu u digitalnoj ekonomiji (DEPA), saopštilo je Ministarstvo trgovine Kine.

Kina je prošlog novembra podnela zahtev za pristupanje DEPA, novom tipu sporazuma o trgovinskom partnerstvu lansiranom od stane Novog Zelanda, Singapura i Čilea, a objava ministarstva je usledila nakon nedavnog uspostavljanja radnog tima za pristupanje DEPA, prenosi Beta pozivajući se na Kinesku medisjku grupu (CMG).

Ministarstvo je saopštilo da će Kina biti u potpunosti spremna da se pridruži DEPA, održavajući pregovore sa članicama tog partnerstva kako bi unapredila proces pristupanja.

Kao druga najveća digitalna ekonomija na svetu, Kina ubrzava svoj digitalni razvoj i širi institucionalno otvaranje u oblastima kao što su standardi i regulativa, navodi se.

Kina je, radi razvoja globalne digitalne ekonomije, voljna da radi sa drugim zemljama na stvaranju otvorenog i bezbednog okruženja, podeli srodnih dividendi i da daje dalje doprinose, saopštilo je Ministarstvo trgovine Kine, prenela je CMG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...