Jedna od vodećih globalnih kompanija najavila širenje poslovanja u Jugoistočnoj Evropi

Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji

BiznisNekretnineNovacRegionSrbija

4.7.2022 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji
Colliers, jedna od vodećih globalnih kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama, saopštila je danas da je sklopila partnerski ugovor... Colliers sklopio partnerstvo sa West Properties u Srbiji

Colliers, jedna od vodećih globalnih kompanija za pružanje profesionalnih usluga u sektoru nekretnina i upravljanje investicijama, saopštila je danas da je sklopila partnerski ugovor u EMEA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sa kompanijom West Properties. Ovim partnerstvom Colliers, koji već posluje u susednim zemljama, proširuje svoje usluge u Jugoistočnoj Evropi.

U saopštenju se navodi da je West Properties, sa sedištem u Beogradu, kompanija sa 20 godina iskustva u poslovanju sa domaćim i međunarodnim klijentima na srpskom tržištu nekretnina. Kompaniju su osnovali i vode Vladimir Vukićević, CEO, i Vladimir Popović, izvršni direktor.

West Properties nudi svojim klijentima kompletan spektar usluga u sektoru nekretnina, uključujući brokerske usluge za investitore i zakupce, savetodavne usluge za tržišta kapitala, usluge projektnog finansiranja, upravljanja imovinom, procenom vrednosti i upravljanja projektima.

„Ovo partnerstvo donosi još jedno ključno evropsko tržište u Colliersov EMEA region. Svedoci smo velike potražnje i zakupaca i investitora u Srbiji zbog pozitivnog rasta BDP-a i dostupnosti povoljnih fondova. Ovu veliku potražnju najbolje ilustruje podatak da je broj prometovanih nekretnina u glavnom gradu Srbije, Beogradu, prošle godine porastao 25 odsto, dok je vrednost imovine na tržištu iznosila 6,1 milijardu evra, što je 50 odsto više nego u 2020. Uvereni smo da će naše novo poslovanje u Srbiji obeležiti dugoročni rast i saradnja sa našim kolegama i klijentima u Jugoistočnoj Evropi i širom EMEA regiona“, rekao je Davoud Amel-Azizpour, CEO EMEA sektora u Colliersu.

S druge strane, tim kompanije West Properties uzbuđen je što postaje deo Colliersa.

„Kroz globalnu platformu kompanije unapredićemo usluge koje nudimo domaćim i međunarodnim klijentima – investitorima, developerima i zakupcima. Radujemo se što ćemo integrisati i iskoristiti Colliersov domet, uspostavljenu infrastrukturu i liderstvo u industriji, kako bismo podstakli naš rast, udeo na tržištu i mogućnosti pružanja usluga klijentima“, istakao je Vladimir Vukićević, CEO u West Properties.

Davoud Amel-Azizpour navodi da West Properties ima veoma uglednu reputaciju, koja će sa platformom Colliersa iza sebe biti još uglednija i uspešnija.

„Radujemo se partnerstvu sa WP timom, i mogućnosti da pružimo podršku i njima i našim klijentima, kako bismo maksimalno iskoristili real estate potencijale“, dodaje Amel-Azizpour.

West Propeties će rebrendirati svoje poslovanje i početi da nastupa na tržištu kao Colliers od dana ove objave i biće jedina kompanija koja ima legalno pravo da koristi ime Colliers firme na tržištu Srbije.

 • VERA

  4.7.2022 #1 Author

  Zelimo im puno uspeha na nasem trzistu.

  Odgovori

 • GOCA BG

  5.7.2022 #2 Author

  Vreme je i da kod nas pocnu sa poslovanjem…

  Odgovori

 • TINA

  10.7.2022 #3 Author

  Kvalitet poslovanja ce biti znatno bolji

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...