Rok dospeća pola godine

Crna Gora emituje državne zapise u vrednosti 70 miliona evra

BankeNovacRegion

2.11.2022 17:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crna Gora emituje državne zapise u vrednosti 70 miliona evra Crna Gora emituje državne zapise u vrednosti 70 miliona evra
Vlada Crne Gore planira da emituje državne zapise u iznosu do 70 miliona evra sa rokom dospeća do pola godine, saopštio je ministar finansija... Crna Gora emituje državne zapise u vrednosti 70 miliona evra

Vlada Crne Gore planira da emituje državne zapise u iznosu do 70 miliona evra sa rokom dospeća do pola godine, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Na današnjoj sednici usvojena je informacija o emisiji državnih zapisa, u cilju obezbeđivanja dela nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta za ovu godinu i stvaranja fiskalne rezerve, prenosi agencija Mina.

Damjanović je kazao da se time formalizuje ono što je parlament verifikovao kroz usvajanje rebalansa i odluke o zaduživanju.

“Sada je trenutak da, zbog kratkoće rokova, emitujemo državne zapise u iznosu do 70 miliona evra sa ročnošću do šest meseci, imajući u vidu izraženo intersovanje bankarskog i ostalog dela finansijskog sektora, kao i uslove koji su mnogo povoljniji nego takozvani bilateralni aranžmani“, objasnio je Damjanović.

Crnogorski ministar finansija je rekao da računa na to da se stvaraju uslovi da se nakon razgovora koji su obavljeni ova emisija završi u što kraćem roku.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...