Državna revizorska institucija kontrolisaće više institucija

Kontrolna revizija do kraja godine očekuje Radio i televiziju Crne Gore

RegionVesti

2.11.2022 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kontrolna revizija do kraja godine očekuje Radio i televiziju Crne Gore Kontrolna revizija do kraja godine očekuje Radio i televiziju Crne Gore
Državna revizorska institucija (DRI) bi do kraja godine trebalo da obavi kontrolnu reviziju Radio i televizije Crne Gore, naveo je član senata DRI Nikola... Kontrolna revizija do kraja godine očekuje Radio i televiziju Crne Gore

Državna revizorska institucija (DRI) bi do kraja godine trebalo da obavi kontrolnu reviziju Radio i televizije Crne Gore, naveo je član senata DRI Nikola Kovačević.

Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da je do kraja godine osim RTCG, planirana revizija Fonda za zdrastveno osiguranje, Uprave za šume, tri diplomatsko konzularna predstavništva, kao i revizija uspeha na temu rodno odgovornog budžetiranja, prenosi RTCG.

Predstavnici DRI su na konferenciji predstavili godišnji izveštaj o izvršenim revizijama i aktivnostima DRI za period od oktobra prošle do istog meseca ove godine.

“Siguran sam da će nam godišnji izveštaj koristiti da dalje promovišemo naš rad i ulogu u društvu, a sve u cilju ostvarivanja dodatne vrednosti u životima građana”, kazao je Kovačević.

Konferenciji su, pored Kovačevića, prisustovali članovi senata Zoran Jelić i Milan Dabović, kao i sekretarka institucije Dobrila Glomazić.

Kovačević je saopštio da je DRI dostavila izveštaj o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore u propisanom roku, kao i godišnji izveštaj skupštini i vladi, čime je ispunila svoje ustavne i zakonske nadležnosti.

U izveštajnom periodu objavljeno je 35 izveštaja o reviziji. DRI je dala ukupno 615 preporuka i 60 mišljenja.

Kovačević je podsetio da je Evropska komisija (EK) prepoznala doprinos DRI u oblasti upravljanja javnim finansijama, što pokazuju pozitivne ocene date u poslednjem objavljenom izveštaju za Crnu Goru. On je poručio da DRI u kontinuitetu osnažuje saradnju sa regionalnim i međunarodnim vrhovnim revizorskim institucijama.

  • MARE

    6.11.2022 #1 Author

    Kao i u svim sektorima pasce teske kazne za male prekrsaje da se vidi da se nesto radi navodno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...