državno tužilaštvo utvrdilo da članica rukovodstva kompanije nije učestvovala u malverzacijama

Odbačene optužbe protiv direktorke marketinga u preduzeću 13. jul – Plantaže

BiznisPoslovanjeRegion

1.11.2022 10:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Odbačene optužbe protiv direktorke marketinga u preduzeću 13. jul – Plantaže Odbačene optužbe protiv direktorke marketinga u preduzeću 13. jul – Plantaže
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore odbacilo je krivičnu prijavu protiv Anice Hajduković, dugogodišnje direktorke marketinga i nekadašnje članice Odbora direktora kompanije 13. jul –... Odbačene optužbe protiv direktorke marketinga u preduzeću 13. jul – Plantaže

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore odbacilo je krivičnu prijavu protiv Anice Hajduković, dugogodišnje direktorke marketinga i nekadašnje članice Odbora direktora kompanije 13. jul – Plantaža, utvrdivši da ne postoji osnovana sumnja da je izvršila krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Hajduković nije učestvovala u malverzacijama u poslu sa fabrikom briketa i u daljem toku postupka biće saslušana kao svedok, piše agencija Mina, pozivajući se na Vijesti.

”Krivična prijava protiv osumnjičene je odbačena, jer je tokom uviđaja i istrage utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da je izvršila krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Oštećeno društvo nije preduzimalo njeno krivično gonjenje, niti je podnosilo pritužbu za preispitivanje rešenja o odbacivanju krivične prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu”, odgovorio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

On je objasnio da će Hajduković u daljem toku istrage biti saslušana kao svedok. Hajduković je uhapšena 11. jula po nalogu tužioca Radonjića. Nakon saslušanja puštena je na slobodu.

U istrazi poslovanja državne kompanije 13. jul – Plantaže tada su uhapšeni i nekadašnji predsednik i članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman i Duško Perović.

Nakon njihovog hapšenja, iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da su im lisice na ruke stavili zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, donevši odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između Plantaža i firme OMP Engineering iz Podgorice.

Gotovo mesec i po kasnije, 24. avgusta, u istoj istrazi uhapšena je bivša izvršna direktorka kompanije Plantaže Verica Maraš.

Šteta koja je navodno pričinjena državi malverzacijama u poslu sa firmom OMP Engineering meri se milionima.

Otvaranje istrage usledilo je po okončanju uviđaja Specijalnog državnog tužilaštva, koje je formiralo predmet nakon što je novo rukovodstvo u februaru podnelo krivičnu prijavu protiv Vukotića, Maraš, Mihailovića i Miroslava Vukovića, zbog sumnji da su iskorišćavanjem i zloupotrebom svog položaja pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist firmi OMP Engineering.

13 JUL – PLANTAŽE A.D.

PUT RADOMIRA IVANOVIĆA BR. 2, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
22.563.713,00 (2020)
Broj zaposlenih:
614 (2020)
  • TATJANA

    2.11.2022 #1 Author

    Vazno je utvrditi pojedinačnu odgovornost

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...