MInistar finansija Aleksandar Damjanović na sastanku sa investicionim bankarima

Crna Gora pažljivo sagledava opcije za izlazak na međunarodno finansijsko tržište

NovacRegion

13.10.2023 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crna Gora pažljivo sagledava opcije za izlazak na međunarodno finansijsko tržište Crna Gora pažljivo sagledava opcije za izlazak na međunarodno finansijsko tržište
Crna Gora, u uslovima globalne neizvesnosti, mora pažljivo sagledati opcije i načine izlaska na međunarodno finansijsko tržište, ocenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra... Crna Gora pažljivo sagledava opcije za izlazak na međunarodno finansijsko tržište

Crna Gora, u uslovima globalne neizvesnosti, mora pažljivo sagledati opcije i načine izlaska na međunarodno finansijsko tržište, ocenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima investicionih banaka u Marakešu.

Damjanović se drugog dana jesenjeg zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke sastao sa predstavnicima investicionih banaka – BancTrust &Co Investment, JP Morgan, MUFG Bank i Societe Generale, saopšteno je posle sastanka a prenela agencija Mina.

Damjanović je upoznao sagovornike iz bankarskog sektora sa finansijskim i ekonomskim izgledima Crne Gore, nakon čega je detaljnije razgovarano o stanju na finansijskim tržištima i mogućnostima obezbeđivanja finasiranja Crne Gore na međunarodnom tržištu kapitala, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da je potrebno nastaviti sa dosadašnjom odgovornom politikom upravljanja javnim dugom u funkciji stvaranja neophodne rezerve, kako bi se, u narednom periodu, blagovremeno izmirile obaveze koje Crna Gora ima prema međunarodnim poveriocima.

„Do kraja ovogodišnjeg zasedanja, tim koji predvodi Damjanović očekuje još niz sastanaka sa predstavnicima vodećih svetskih finansijskih institucija, bankarskog sektora i bilateralnih susreta sa predstavncima zemalja članica“, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *