Ministar finansija najavio i potpisivanje ugovora sa Saudijskim fondom za razvoj

Mali: Novi fondovi zainteresovani za naše obveznice

Srbija

12.10.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mali: Novi fondovi zainteresovani za naše obveznice Mali: Novi fondovi zainteresovani za naše obveznice
Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji u Marakešu učestvuje na godišnjoj skupštini Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), poručio je preko... Mali: Novi fondovi zainteresovani za naše obveznice

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji u Marakešu učestvuje na godišnjoj skupštini Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), poručio je preko svog Instagram naloga da ima novih fondova koji su zainteresovani da investiraju u obveznice naše države. Mali je najavio i potpisivanje sporazuma sa Saudijskim fondom za razvoj.

„Jedan od najvažnijih sastanaka danas je bio i sastanak sa investitorima širom sveta. Pored postojećih koji već ulažu u naše obveznice, imali smo priliku i da po prvi put predstavimo naše rezultate novim fondovima koji su više nego zainteresovani da investiraju u obveznice koje emitujemo kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu„, objavio je Mali na svom profilu na Instagramu.

Izvor: Instagram, @mali_sinisa

Prvog dana boravka na konferenciji u Marakešu sastao se i sa direktorom Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahman al-Maršadom sa kojim je, kako je naveo, imao „odličan razgovor o zajedničkoj saradnji, koju smo uspešno započeli prošle godine“.

U narednih nekoliko nedelja očekujemo potpisivanje sporazuma sa tim fondom za infrastrukturu u oblasti navodnjavanja, distributivne mreže za prenos električne energije i za izgradnju BIO4 kampusa. Zahvalni smo na podršci, a ovo je samo prvi korak ka još intenzivnijoj saradnji sa institucijama i investitorima iz Saudijske Arabije“, napisao je Mali na svom profilu na Instagramu.

Ministar finansija Siniša Mali sastao se u Marakešu i sa zamenikom direktora MMF Bo Lijem kao i potpredsednicom Svetske banke Antonelom Basani, a očekuje ga niz susreta sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija, fondova i banaka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...