Ugovor NLB Grupe, NLB Komercijalne banke i Delta Kongresnog Centra

Dogovoreno projektno finansiranje Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra

BankeNovacSrbija

11.5.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Dogovoreno projektno finansiranje Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra Dogovoreno projektno finansiranje Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra
NLB Grupa, odnosno matična NLB Banka iz Ljubljane i njena članica na srpskom tržištu NLB Komercijalna banka, potpisale su sa Delta Kongresnim Centrom ugovor... Dogovoreno projektno finansiranje Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra

NLB Grupa, odnosno matična NLB Banka iz Ljubljane i njena članica na srpskom tržištu NLB Komercijalna banka, potpisale su sa Delta Kongresnim Centrom ugovor o projektnom finansiranju Sava Centra u vrednosti od 55 miliona evra.

Ukupna investicija Delte namenjena je jednom od najzahtevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u našoj zemlji – kompletnoj rekonstrukciji više od 100.000 kvadrata kongresnog, poslovnog i ritejl prostora na Novom Beogradu, premašiće 100 milona evra, navodi se u saopštenju.

„Kao sistemska banka i članica NLB Grupe na najvećem regionalnom tržištu, NLB Komercijalna banka ima motivaciju i kapacitete da snažno investira u lokalno tržište i finansira projekte od kapitalnog značaja za čitavu zajednicu. Sava Centar je već više od četiri decenije simbol za povezivanje, razmenu znanja, mišljenja i ideja, koje ne poznaju granice – kao što to nastoje da budu NLB Komercijalna banka i NLB Grupa. Zato želimo da se zahvalimo svojim partnerima iz Delta Kongresnog Centra na prilici da podržimo rekonstrukciju legendarnog zdanja, koje će vratiti zabavu i kulturu, ali i ponovo pokrenuti kongresnu industriju u zemlji i regionu“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Podsetimo, od otvaranja 1977. godine, Sava Centar je ugostio više od 1,6 miliona učesnika na više od 7.000 domaćih i međunarodnih kongresa i konferencija, među kojima su i Generalna skupština Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, Generalna skupština UNESCO-a, OEBS i Skupština EBRD.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...