Vodovod i kanalizacija Cetinje najveći dužnik

EPCG u prvom kvartalu ostvarila dobit u iznosu od 75 miliona evra

NovacPoslovanjeRegion

7.4.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

EPCG u prvom kvartalu ostvarila dobit u iznosu od 75 miliona evra EPCG u prvom kvartalu ostvarila dobit u iznosu od 75 miliona evra
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je prošlu poslovnu godinu završila pozitivno sa 4,2 miliona evra, dok je u prvom kvartalu ove godine imala više od... EPCG u prvom kvartalu ostvarila dobit u iznosu od 75 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je prošlu poslovnu godinu završila pozitivno sa 4,2 miliona evra, dok je u prvom kvartalu ove godine imala više od 75 miliona evra dobiti, saopštio je izvršni direktor ovog preduzeća Nikola Rovčanin.

On je najavio redovan remont Termoelektrane (TE) Pljevlja, koji će početi 17. aprila i trajaće u narednih 45 dana.

„U periodu remonta uvoziće se struja, ali imamo dovoljno da kompenzujemo. Piva je duplo popunjena, akumulacije Perućice od 40 do 50 odsto. Ulazimo u drugi kvartal sa dobrim pozicijama. Naš menadžment je na bazi viškova u prvom kvartalu obavio trgovinu za jul i avgust po cijenama koje su bile povoljne, pa smo u tom delu pokriveni. Očekujem rekordnu godinu i izuzetno dobro poslovanje“, naveo je Rovčanin.

Kako je naglasio, domaćinsta podmiruju račune gotovo 100 odsto, a imaju nekoliko dužnika među preduzećima. Najveći dužnik im je Vodovod i kanalizacija Cetinje, sa preko deset miliona evra, prenosi agencija Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Taj dug, kako je objasnio Rovčanin, nastajao je godinama, pošto se nije mogla primeniti restriktivna mera jer bi grad ostao bez vode. Kako kaže, preduzeće nalazi način da umanji dug.

„Ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja kreće od sledeće nedelje. Od tri broda sa potrebnim materijalom za taj posao, stigao je jedan i do Pljevalja je transportovano 2.000 tona tehničke opreme”, kaže on i dodaje da je više od 90 odsto građevinskih radova završeno i da će sledeće nedelje biti obavljena ugradnja opreme u skladu sa predviđenim planom.

Kada je u pitanju toplifikacija grada, on očekuje da će fizički radovi na ugradnji cevi početi u julu.

Pljevlja će, kako je istakao, ovog leta biti veliko gradilište, ali će se rešiti i veliki posao važan za stanovnike tog grada.

U kompaniji u junu očekuju i električnu energiju od solarne elektrane na Željezari, ali i od domaćinstava i preduzeća na čijim krovovima su postavljene.

ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE AD

VUKA KARADŽIĆA BR.2, NIKŠIĆ , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
528.832.211,00 (2022)
Broj zaposlenih:
1.109 (2022)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...