Biznis.rs
GIGANT SPORTSKE OPREME U OGROMNIM GUBICIMA Manjak od 800 miliona dolara uprkos rastu internet prodaje GIGANT SPORTSKE OPREME U OGROMNIM GUBICIMA Manjak od 800 miliona dolara uprkos rastu internet prodaje

GIGANT SPORTSKE OPREME U OGROMNIM GUBICIMA Manjak od 800 miliona dolara uprkos rastu internet prodaje

BiznisNovacSvetVesti 28.6.20. 10:22 Biljana Živančević 0

Gubitak američke kompanije Najk (Nike) u poslednjem kvartalu fiskalne 2020. godine iznosi 790 miliona dolara, objavljeno je na zvaničnom portal kompanije.Izveštaj se odnosi na... GIGANT SPORTSKE OPREME U OGROMNIM GUBICIMA Manjak od 800 miliona dolara uprkos rastu internet prodaje

Gubitak američke kompanije Najk (Nike) u poslednjem kvartalu fiskalne 2020. godine iznosi 790 miliona dolara, objavljeno je na zvaničnom portal kompanije.

Izveštaj se odnosi na četvrto tromesečje fiskalne godine 2020. godine, koja je istekla 31. maja. Prihod kompanije Najk u tom period iznosio je 6,3 milijardi dolara, što je 38 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Čelnici ovog proizvođača sportske opreme kao razloge za gubitke navode pandemiju korona virusa.

Istovremeno, prodaja proizvoda putem interneta porasla je za 75 odsto, a administrativni i drugi troškovi smanjeni su za 6 posto, dosegnuvši 3,2 milijarde dolara. Uprkos tome, kompanija nije mogla da ostvari neto dobit, iako se to očekivalo.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *