Projekat će doneti nova radna mesta

Počinje prva faza izgradnje industrijske zone u Beočinu

BiznisInfrastrukturaInvesticije

19.12.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinje prva faza izgradnje industrijske zone u Beočinu Počinje prva faza izgradnje industrijske zone u Beočinu
U opštini Beočin počela je priprema terena, odnosno nasipanje zemlje, za uređenje nove industrijske zone. Prema važećim planskim dokumentima, nova radna zona nalaziće se... Počinje prva faza izgradnje industrijske zone u Beočinu

U opštini Beočin počela je priprema terena, odnosno nasipanje zemlje, za uređenje nove industrijske zone.

Prema važećim planskim dokumentima, nova radna zona nalaziće se u neposrednoj blizini regionalnog puta drugog A reda, na samom izlazu iz Beočina, kod fabrike Lafarge, u pravcu ka Braziliji i prostiraće se na površini od čak 15,38 hektara.

Prema rečima predsednice Opštine Beočin Biljane Janković nakon nasipanja terena u visini od pet do šest metara, koje je nepohodno zbog podzemnih voda, u 2024. godini pristupiće se prvoj fazi infrastrukturnog opremanja što je glavni preduslov za dalje uređenje i privođenje nameni tog velikog prostora.

“Opština je stupila u kontak sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i uz njihovu podršku je obezbedila zemlju sa iskopa Fruškogorskog koridora, odnosno višak se transportuje do Beočina i koristi za uređenje industrijske zone”, kazala je Biljana Janković, piše eKapija.

Janković je dodala da je projekat izuzetno važan, jer će upravo ovakva ulaganja stvoriti značajno bolje uslove za privlačenje novih investicija i samim tim pružiti priliku za otvarnje novih radna mesta za građane.

“Nova radna zona je jedan od ciljeva koji smo sebi postavili. Želja nam je da Beočin unapredimo kroz velika infrastrukturna ulaganja i da je pozicioniramo kao mesto koje je pogodno za život porodica i stabilan privredni razvoj”, istakla je Janković.

Ipak, reč je o projektu koji opština neće moći sama da iznese, pa će finansijsku podršku potražiti od Republike i Pokrajine i nastojaće da je završi u razumnom roku. U Beočinu već postoji mala industrijska zona koja je popunjena i gde se uglavnom nalaze transportne firme, trgovina i mala proizvodnja. Kada je reč o firmama koje bi u novoj industrijskoj zoni mogle da posluju, prema oceni Biljane Janković, dolaze u obzir sve vrste poslovanja: proizvodnja, industrija, IT sektor.

“Poslednjih godinu dana otvoren je trgovinski objekat koji je zaposlio oko 30 radnika, a u opštini posluju uglavnom mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom, uz javna preduzeća i ustanove. S druge strane cene nekretnina su znatno niže nego u Novom Sadu, vrtići su besplatni, kao i đački udžbenici, a uloženo je dosta novca u oblast obrazovanja. To su sve prednosti ali upravo nedostatak radnih mesta „odvlači“ mlade u Novi Sad. Zbog toga su nam potrebna nova radna mesta i nadamo se da ćemo izgradnjom industrijske zone rešiti upravo taj problem”, rekla je Biljana Janković.

 • SABRINA

  19.12.2023 #1 Author

  Nadam se da će ova industrijska zona doneti dobre prihode.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.