očekuje se povećanje produktivnosti od 20 odsto

DS Smith ulaže 16 miliona evra u Kruševcu u inovativna rešenja za pakovanje

BiznisInvesticijeSrbija

14.12.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DS Smith ulaže 16 miliona evra u Kruševcu u inovativna rešenja za pakovanje DS Smith ulaže 16 miliona evra u Kruševcu u inovativna rešenja za pakovanje
Vodeći međunarodni dobavljač održivih rešenja, DS Smith Packaging, uložiće novih 16 miliona evra u svoju proizvodnu lokaciju u Kruševcu. “Nakon udvostručenja obima proizvodnje iz... DS Smith ulaže 16 miliona evra u Kruševcu u inovativna rešenja za pakovanje

Vodeći međunarodni dobavljač održivih rešenja, DS Smith Packaging, uložiće novih 16 miliona evra u svoju proizvodnu lokaciju u Kruševcu.

“Nakon udvostručenja obima proizvodnje iz 2015. godine, investicija u DS Smith Kruševac će podržati stalne napore za zamenu plastike kod kupaca, povećati kapacitet za 25 odsto i značajno povećati produktivnost”, saopštila je kompanija.

Investicija je deo ambiciozne strategije rasta kompanije DS Smith u istočnoj Evropi i podržava lidersku poziciju u održivim ambalažnim rešenjima širom regiona, istovremeno stvarajući vrednost za kupce i partnere.

Očekuje se da će ova investicija imati pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu i da će svojim najsavremenijim inovacijama doprineti ekonomskom rastu i razvoju regiona.

„Strateška investicija od 16 miliona evra naglašava posvećenost kompanije DS Smith unapređenju inovativnih rešenja za pakovanje na bazi papira na srpskom tržištu, jačajući naš fokus na održivost. DS Smith Kruševac igra značajnu ulogu u našoj strategiji rasta u istočnoj Evropi, omogućavajući nam da isporučimo održiva rešenja za pakovanje našim kupcima širom regiona kako bismo dodatno ubrzali tranziciju prema višim nivoima cirkularne ekonomije”, istakao je Rajnier Šlatman (Reinier Schlatmann) regionalni generalni direktor DS Smith East Europe.

Sa investicijom, DS Smith Srbija postaje prva fabrika u zemlji koja je instalirala najsavremeniju Gopfert Revolution – Flexo štamparsku mašinu sa šest boja i lakom. Ova napredna oprema jača mogućnosti u dizajnu ambalaže za robu široke potrošnje i podržava automatizovane linije za pakovanje, ne samo u Srbiji već i u okruženju.

Investicija takođe uključuje nadogradnju korugatora, obezbeđuje kontinuiranu proizvodnju i povećanje produktivnosti za najmanje 20 odsto, saopšteno je. Uvođenje nove Bobst 924 inline mašine i Bobst Mastercut 2.1 štanc mašine u preradi dodatno poboljšava kvalitet proizvoda, minimizira otpad i poboljšava preciznost rotacionog sečenja.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...