Radovi započeti još 2008. godine

Raspisan tender za završetak izgradnje velnes centra u Banji Junaković

BiznisInfrastrukturaInvesticije

9.2.2023 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Raspisan tender za završetak izgradnje velnes centra u Banji Junaković Raspisan tender za završetak izgradnje velnes centra u Banji Junaković
Opština Apatin raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za završetak velnes centra u Banji Junaković. Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, izgradnja objekta... Raspisan tender za završetak izgradnje velnes centra u Banji Junaković

Opština Apatin raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za završetak velnes centra u Banji Junaković.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, izgradnja objekta akva parka – velnes centra u Banji Junaković u Apatinu započeta je još 2008. godine.

Radovi na izgradnji su izvođeni do 2011. godine, ali su tada obustavljeni usled globalne ekonomske krize.

“U proteklih 14 godina tokom kojih radovi nisu bili nastavljeni istekle su sve pribavljene dozvole i saglasnosti. Svi projekti koji su bili rađeni po tada važećim propisima su jednim delom i tehnološki prevaziđeni ali su isto tako i fizički izgubljeni od strane naručioca, Opštine Apatin, tokom protoka vremena, tako da opština raspolaže delimično kompletnom dokumentacijom”, piše Ekapija.

Zato, dodaje se, ima nameru da izradi kompletnu projektno tehničku dokumentaciju kako bi se pribavile sve potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih organa i institucija.

U oviru plivačkog centra u planu je, prema projektnom zadatku, gradnja 11 bazena, među kojima su unutrašnji i spoljašnji plivački i neplivački bazeni, rekreacioni sa toboganom, terapeutski, dečji i saunski bazeni za hodanje i potapanje…

U drugom delu objekta planirani su terapijski i saunski centar, kao i deo namenjen plastičnoj hirurgiji (prvenstveno konsultativnog karaktera i namenjen sitnim intervencijama).

Centar će imati i restoran, bar i kafe bar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.