Najveći svetski proizvođač čipova predstavio rezultate

Kompanija TSMC ostvarila veći kvartalni profit od očekivanog

BerzaNovacSvet

18.1.2024 10:42 Autor: Vladimir Jokanović 3

Kompanija TSMC ostvarila veći kvartalni profit od očekivanog Kompanija TSMC ostvarila veći kvartalni profit od očekivanog
Kompanija Taiwan Semiconductor Manufacturing Co prijavila je u četvrtak u svojim rezultatima za četvrti kvartal 2023. godine veći profit od očekivanog. Neto prihod najvećeg... Kompanija TSMC ostvarila veći kvartalni profit od očekivanog

Kompanija Taiwan Semiconductor Manufacturing Co prijavila je u četvrtak u svojim rezultatima za četvrti kvartal 2023. godine veći profit od očekivanog.

Neto prihod najvećeg svetskog proizvođača čipova po ugovoru pao je za 19,3 odsto na godišnjem nivou na 238,7 milijardi hongkonških dolara (7,5 milijardi američkih dolara), ali je nadmašio prihod LSEG SmartEstimate od 226,4 milijarde hongonških dolara, prenosi Financial Times.

Čip 3nm, kao vodeći proizvod kompanije, činio je 15 odsto njenih kvartalnih prihoda u odnosu na šest procenata u trećem tromesečju. Čipovi veličine 7 nm i manji činili su ukupno 67 kvartalnih prihoda. Po sektorima, računarstvo visokih performansi i pametni telefoni generisali su većinu neto prihoda.

Kompanija je smanjila kapitalne izdatke na oko 170 milijardi hongkonških dolara u odnosu na 227 milijardi u trećem kvartalu. Akcije kompanije TSMC ojačale su u četvrtak za 1,2 odsto.

 • AJA

  18.1.2024 #1 Author

  Uvek je dobro kad se postignu dobri rezultati u poslovanju.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  21.1.2024 #3 Author

  Najveca potraznja je bila za cipove a bice tek,opravdana dobit…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...