"Hercegovački div" ponovo najveći uvoznik i izvoznik

Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju

AutomobiliInvesticijeNovacPoslovanjeRegion

26.2.2023 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju
Izraelski biznismen koji je preuzeo mostarski Aluminij Amir Gross Kabiri, predsednik Privredne komore Izraela u Mostaru i Jevrejske opštine Mostar u intervjuu za Večernji... Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju

Izraelski biznismen koji je preuzeo mostarski Aluminij Amir Gross Kabiri, predsednik Privredne komore Izraela u Mostaru i Jevrejske opštine Mostar u intervjuu za Večernji list naveo je kako je mostarskom Aluminiju vraćena stabilnost.

On kaže da je ponovo postao najveći bosansko-hercegovački uvoznik i izvoznik. Najavio je i razvoj gotovih proizvoda koje će izvoziti na evropsko tržište, prenosi SEEbiz.

Kabiri kaže da će Aluminij na evropsko tržište izvoziti delove za automobilsku industriju.

Potpisali smo ugovore sa svetskim i strateškim kompanijama, te time doneli Aluminiju stabilnost i veliki iskorak na tržišta sveta, gde je sada prepoznat kao brend. Mogu reći da je Aluminij tačno tamo gde je, prema mojim planovima, i trebalo da bude u ovo vreme. Ostvarujemo zacrtano, i više od toga. Ispunili smo mnogo više od onoga što smo u početku planirali. Uskoro ćemo najaviti i razne investicije kako bismo postigli još bolje rezultate. Postignuti rezultati Aluminij Industrije pokazatelj su vizije i uspeha uprave i radnika“, ističe vlasnik kompanije.

On je rekao da je Aluminij simbol Bosne i Hercegovine, posebno Mostara. Decenijama je bio, kako su ga nazvali, ”hercegovački div”.

„Nisam znao šta to znači, ali sada znam šta je to značilo za celokupnu ekonomiju i poziciju BiH na ekonomskim i drugim kartama. Zahvaljujući predanim radnicima i podršci vlasti, posebno Vlade Federacije BiH, Aluminiju je vraćena stabilnost. Ponovo je postao najveći uvoznik i izvoznik“, kazao je Kabiri.

O tome koliko svetski trendovi utiču na planove i kakvi su planovi za Aluminij, Kabiri ističe kako s posebnom pažnjom prati globalne trendove i ekonomska kretanja, posebno u ovom izazovnom vremenu raznih poremećaja i kriza, najpre energetske.

Po njegovim rečima, u svemu pokušavaju biti nekoliko koraka ispred kako bi na vreme reagovali na sve buduće promene.

„Radio sam sa mnogim svetskim kompanijama. Mnogo sam toga video kroz saradnju, te sva pozitivna iskustva poslovanja pokušavam preneti i u bosansko-hercegovački ambijent. I malo-pomalo uspevamo pomeriti granice. Imam spreman plan i za krizu i nove iskorake. Poslujem tako da me ništa ne može iznenaditi“, istakao je Kabiri.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...