"Zatekao ih" omikron soj korona virusa

Najgori rezultat hedž fondova od početka pandemije

BerzaNovac

8.12.2021 10:40 Autor: Redakcija Biznis.rs

Najgori rezultat hedž fondova od početka pandemije Najgori rezultat hedž fondova od početka pandemije
Hedž fondovi su tokom novembra zabeležili najgori rezultat u poslednjih 20 meseci, nakon rasprodaje na globalnim tržištima izazvane zabrinutošcću zbog pojave omikron soja virusa... Najgori rezultat hedž fondova od početka pandemije

Hedž fondovi su tokom novembra zabeležili najgori rezultat u poslednjih 20 meseci, nakon rasprodaje na globalnim tržištima izazvane zabrinutošcću zbog pojave omikron soja virusa Covid-19, prema podacima istraživačke kompanije HedgeFund Research.

Tržišta akcija je u poslednjoj nedelji novembra zahvatila spirala pada, pri čemu su američke akcije izgubile skoro 4,0 odsto vrednosti tokom poslednjih pet trgovačkih sesija u mesecu, nakon vesti o novoj varijanti virusa, prenosi agencija Reuters.

Volatilnost na tržištima valuta i obveznica je takođe skočila u tom periodu.

Kompozitni indeks HFRI za hedž fondove pao je za 2,2 odsto u novembru, što je njegov najveći mesečni pad od marta 2020. godine, kada je pandemija korona virusa prvi put udarila finansijska tržišta, objavila je ova konsultantska kuća u svom izveštaju.

Na ovako veliki pad kapitala kojim upravljaju hedž fondovi, čije strategije obuhvataju miks ulaganja na kratak i dugi rok, uticalo je to što ih je vest o omikronu zatekla nespremne.

Rezultati HFRI podudaraju se sa onima do kojih su došle druge istraživačke firme za hedž fondove, kao sto je Pivotal Path, napominje se u izveštaju.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...