Vlasnik i osnivač Amazona širi svoje carstvo nekretnina

Bezos kupuje kuću od 68 miliona dolara na ekskluzivnom ostrvu

LifestyleLuksuzNekretnine

11.8.2023 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Bezos kupuje kuću od 68 miliona dolara na ekskluzivnom ostrvu Bezos kupuje kuću od 68 miliona dolara na ekskluzivnom ostrvu
Džef Bezos (Jeff Bezos) dodaje vilu na obali Floride svom carstvu nekretnina. Osnivač kompanije Amazon i treća najbogatija osoba na svetu pristao je da... Bezos kupuje kuću od 68 miliona dolara na ekskluzivnom ostrvu

Džef Bezos (Jeff Bezos) dodaje vilu na obali Floride svom carstvu nekretnina. Osnivač kompanije Amazon i treća najbogatija osoba na svetu pristao je da plati 68 miliona dolara za imanje u Indijan Kriku, veštačkom ostrvu u oblasti Majamija, prema insajderskim informacijama.

Imanje je na poviršini od 1,1 hektara i ima kuću sa tri spavaće sobe, izgrađenu 1965. godine. Ranije je bilo u vlasništvu kompanije MTM Star International. Javna evidencija pokazuje da je prodaja obavljena u junu, ali identitet konačnog kupca tada nije otkriven. Pre toga, poslednja zabeležena prodaja bila je 1982. za 1,4 miliona dolara, piše Bloomberg.

Bezosov predstavnik za javnost nije odgovorio na zahteve za komentar. Bezos, takođe, razmatra druge kupovine u toj oblasti.

Ekskluzivni Indijan Krik poznat je kao „milijarderski bunker“ i bio je dom za Karla Ajkana (Carl Icahn), Toma Brejdija (Tom Brady), Džareda Kušnera (Jared Kushner) i Ivanku Tramp (Ivanka Trump).

Bezos je poslednjih godina sakupio više nekretnina, u Vašingtonu, vilu od devet ari na Beverli Hilsu koju je kupio za 165 miliona dolara 2020. godine i imanje u Mauiju. Poseduje imanje na Menhetnu i u Sijetlu, kao i ranč od 300.000 jutara u Teksasu, gde se nalazi mesto lansiranja rakete New Shepard kompanije Blue Origin.  

Njegova potrošnja na ultraskupe nekretnine se ubrzala otkako je 2021. godine napustio mesto generalnog direktora Amazona i nakon što se razveo od supruge Mekenzi Skot (MacKenzie Scott). On je vlasnik jedne od najskupljih superjahti na svetu, Koru, koja je lansirana ove godine i njena izgradnja koštala je oko 500 miliona dolara.

Sa bogatstvom trenutno procenjenim na 163 milijarde dolara, prema indeksu milijardera Bloomberga, Bezos će postati najbogatiji stanovnik Indijan Krika. Ostrvo ima oko 40 rezidencija, seoski klub i sopstvenu policijsku upravu.

Ova kupovina predstavlja povratak kući za Bezosa, koji je završio srednju školu u Majamiju, nakon što je njegov očuh, koji je rođen na Kubi, dobio posao na Floridi. Njegovi roditelji poseduju imanja u Koral Gejblsu i Majami Biču, gde je, takođe, provodio vreme.

 • REA

  11.8.2023 #1 Author

  Prosli kupac za milion,Bezos za 68… Al ajde,ima nek kupuje…

  Odgovori

  • Zoki

   14.8.2023 #2 Author

   Sto dovoljno govori o inflaciji i u kom pravcu se covecanstvo razvija.

   Odgovori

 • SHALIMAR

  12.8.2023 #3 Author

  Uvek moze da je proda po jos vecoj ceni..

  Odgovori

 • SUNCICA

  13.8.2023 #4 Author

  Svaka mu cast, uziva covek u zivotu

  Odgovori

 • SABRINA

  17.8.2023 #5 Author

  Ima čovek…što da ne kupuje.

  Odgovori

 • AJA

  17.8.2023 #6 Author

  Zna da uziva tako se to radi

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...