Upozorenje udruženja preduzetnika

Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps

NekretnineNovac

11.9.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps
Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps jer presušuje finansiranje novih projekata, upozorio je čelnik nemačkog udruženja preduzetnika (ZDH) Jorg Ditrih (Jorg Dittrich). „U građevinskom sektoru... Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps

Nemačkom građevinskom sektoru preti kolaps jer presušuje finansiranje novih projekata, upozorio je čelnik nemačkog udruženja preduzetnika (ZDH) Jorg Ditrih (Jorg Dittrich).

„U građevinskom sektoru velikom brzinom idemo prema zidu, a vlada jednostavno nije u stanju da pritisne kočnicu. Građevinski sektor sa svojih 2,33 miliona radnika ključan je za zanate, a ovom sektoru preti potpuni kolaps“, naveo je Ditrih, prenosi Seebiz, pozivajući se na Bild.

Prema njegovim rečima, razrađivani su projekti koji su godinama ugovarani i finansirani, dok je finansiranje budućih projekata propalo. „Ukoliko vlada ne bude preduzela mere da se tom suprotstavi, doći će do pada kapaciteta“, rekao je šef ZDH.

On je ocenio da vladajuća koalicija nije uradila ništa u pogledu deregulacije, kao i da su propisi ostali podjednako složeni, a programi subvencija samo „kap u moru“.

Visoke cene i povišene kamatne stope posebno su pogodile potražnju u sektoru nekretnina. Ministarstvo građevinarstva peedložilo je fiskalne mere za podsticanje stanogradnje, a Ditrih je istakao da treba okupiti sve aktere, od kreditora do građevinskih udruženja i nadležnih ministarstava kako bi se pomoglo sektoru građevine.

 • DASHA

  11.9.2023 #1 Author

  Neverovatno

  Odgovori

 • Vale

  12.9.2023 #2 Author

  Pitanje je, dali je bas tako

  Odgovori

 • SABRINA

  12.9.2023 #3 Author

  sektor nekretnina je ozbiljno pogođen u mnogim zemljama.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...