Američka kompanija nadmašila očekivanja

Ojačale akcije General Motorsa posle objave rezultata za četvrti kvartal

BerzaNovacSvet

31.1.2024 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ojačale akcije General Motorsa posle objave rezultata za četvrti kvartal Ojačale akcije General Motorsa posle objave rezultata za četvrti kvartal
Kompanija General Motors objavila je u utorak rezultate za četvrti kvartal prošle godine koji su bolji od očekivanih, kao i smernice o dobiti za... Ojačale akcije General Motorsa posle objave rezultata za četvrti kvartal

Kompanija General Motors objavila je u utorak rezultate za četvrti kvartal prošle godine koji su bolji od očekivanih, kao i smernice o dobiti za 2024. godinu, u skladu sa ranijom prognozom.

Optimistički izveštaj o zaradi došao je u trenutku kada GM nastoji da otkloni efekte prošlogodišnjeg štrajka u američkoj auto-industriji i ponovo kalibrira svoje predstavljanje električnih vozila, za koje navodi da je „stvorilo određenu nesigurnost“, prenosi Seebiz.

Vrednost akcija američkog proizvođača automobile ojačale su za više od devet odsto u ranom trgovanju nakon objave podataka o zaradi u četvrtom tromesečju. Akcije su dostigle najviše vrednosti od jula prošle godine.

GM je izvestio o prihodima od 42,98 milijardi dolara, čime je nadmašena procena Bloomberga od 39,53 milijarde dolara. Ostvareni prihod nešto je manji od 43,1 milijardu dolara koliko je kompanija prijavila u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Što se tiče profitabilnosti, GM je izvestio o prilagođenoj zaradi od 1,24 dolara po akciji u odnosu na procenjenih 1,16 dolara na prilagođeni EBIT (zarada pre kamata i poreza) od 1,75 milijardi dolara. GM je za godinu dana zaradio 12,4 milijarde dolara prilagođenog EBIT-a i najavljujući sličan rezultat u tekućoj godini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...