Sindikat otkriva detalje kako bi članovima pokazao sigurnost zaposlenja

General Motors ulaže 13 milijardi dolara u fabrike u SAD

Svet

6.11.2023 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

General Motors ulaže 13 milijardi dolara u fabrike u SAD General Motors ulaže 13 milijardi dolara u fabrike u SAD
General Motors planira da uloži oko 13 milijardi dolara u američke fabrike do aprila 2028. godine, saopštio je sindikat United Auto Workers (UAW) kao deo... General Motors ulaže 13 milijardi dolara u fabrike u SAD

General Motors planira da uloži oko 13 milijardi dolara u američke fabrike do aprila 2028. godine, saopštio je sindikat United Auto Workers (UAW) kao deo nedavnog okvirnog sporazuma sa proizvođačem automobila.

GM je već najavio neke od svojih planiranih investicija kao što su četiri milijarde dolara u Orion Assembly u predgrađu Detroita i dve milijarde dolara u Spring Hilu u Tenesiju, za nova električna vozila. Investicija, poput 1,25 milijardi dolara za buduću fabriku električnih vozila u Lansing Grand Riveru, je nova, piše Seebiz.

Mnoge od novih investicija uključuju stotine miliona dolara u montažne fabrike za podršku ili povećanje obima, kao i u pogone motora i komponenti.

Detalji okvirnog sporazuma objavljeni su  nakon što su lokalni lideri UAW-a i GM-a odobrili pakt, koji i dalje mora biti ratifikovan većinom od 46.000 članova sindikata proizvođača automobila. GM je bio poslednji proizvođač automobila iz Detroita koji je postigao provizorni sporazum nakon Forda i Stellantisa.

Sindikat otkriva detalje o investicijama i proizvodima kako bi članovima pokazao sigurnost zaposlenja.

Detalji koje je sindikat obelodanio GM-u ne uključuju milijarde u prethodno najavljenim investicijama u četiri zajednička fabrike baterija u SAD, uključujući tri nadolazeća postrojenja.

GM je odbio da komentariše objavljene detalje, pozivajući se na izjavu izvršne direktorke Meri Bara (Mary Barra) kada je prvobitno objavljen provizorni sporazum.

„GM je zadovoljan što je postigao provizorni sporazum sa UAW-om koji odražava doprinos tima, a istovremeno nam omogućava da nastavimo da ulažemo u našu budućnost i pružamo dobre poslove u SAD“, rekla je ona.

„Svi se radujemo što ćemo se vratiti na posao u svim našim operacijama, isporučiti odlične proizvode za naše klijente i pobediti kao tim“, ističe Meri Bara.

  • SABRINA

    6.11.2023 #1 Author

    Svaka investicija je dobra stvar…a pogotovo ako je od ozbiljne kompanije kao što je GM.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    6.11.2023 #2 Author

    Radnici najmanje veruju samom vrhu u GM,na ovaj nacin zele da ih zadrze..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...