Rok za izvršenje obaveza 15.maj

Plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana u Srbiji za 2023. po principu samooporezivanja

NovacSrbija

29.3.2024 14:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana u Srbiji za 2023. po principu samooporezivanja Plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana u Srbiji za 2023. po principu samooporezivanja
Poreska uprava Srbije najavila je da će 1. aprila, prema podacima o prihodima građana u prošloj godini, unapred popuniti poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg... Plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana u Srbiji za 2023. po principu samooporezivanja

Poreska uprava Srbije najavila je da će 1. aprila, prema podacima o prihodima građana u prošloj godini, unapred popuniti poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2023. godinu i postaviće je kao radnu verziju prijave na portal ePorezi.

Građani koji su u 2023. godini ostvarili dohodak u iznosu većem od 4,27 miliona dinara dužni su da najkasnije do 15. maja na portalu ePorezi provere podatke u popunjenoj poreskoj prijavi i urade eventualne korekcije ako se ne slažu sa iskazanim podacima i da korigovanu prijavu podnesu prihvatanjem opcije Potpiši i podnesi, prenosi Beta.

Takođe, poreski obveznici ako se slažu sa podacima iskazanim u njihovoj unapred popunjenoj poreskoj prijavi treba da na istom portalu prijavu podnesu odabirom opcije Potpiši i podnesi.    

„Ukoliko poreski obveznik do 15. maja ne podnese poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana, Poreska uprava će protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka”, piše u saopštenju.

Rok za plaćanje obračunatog poreza na godišnji dohodak je 15. maj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...