podaci monstata za poslednji kvartal

Prosečna cena kvadrata novogradnje u Crnoj Gori 1.640 evra

NekretnineNovac

23.11.2023 11:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prosečna cena kvadrata novogradnje u Crnoj Gori 1.640 evra Prosečna cena kvadrata novogradnje u Crnoj Gori 1.640 evra
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1.640 evra, pokazali su najnoviji podaci Monstata. Statističari su... Prosečna cena kvadrata novogradnje u Crnoj Gori 1.640 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1.640 evra, pokazali su najnoviji podaci Monstata.

Statističari su kazali da je prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Podgorici iznosila 1.700 evra, u primorskom regionu 1.580, u središnjem regionu 662 evra, a u severnom delu zemlje 1,290 evra.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u trećem kvartalu iznosila je 1.650 evra, dok je u kategoriji solidarne stambene izgradnje iznosila 589 evra.

Iz Monstata su objasnili da se u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokretnosti – poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora, napominje se.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.