kompanija posluje na domaćem tržištu od 2021. godine

Prvi srpski digitalni token FIN postigao veliki uspeh

BankeInovacijeInvesticijeNovacSrbija

30.6.2022 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Prvi srpski digitalni token FIN postigao veliki uspeh Prvi srpski digitalni token FIN postigao veliki uspeh
Inicijalna ponuda FIN-a, prvog srpskog digitalnog tokena domaće startap kompanije Finspot završena je uspešno, 28. juna u ponoć. Tokom trajanja ponude, prodato je 20.527... Prvi srpski digitalni token FIN postigao veliki uspeh

Inicijalna ponuda FIN-a, prvog srpskog digitalnog tokena domaće startap kompanije Finspot završena je uspešno, 28. juna u ponoć. Tokom trajanja ponude, prodato je 20.527 FIN tokena ukupne vrednosti 20,5 miliona dinara(174.850 evra), što čini 58,23 odsto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti premašen za gotovo 75 odsto.

Kako se navodi u saopštenju kompanije Finspot, u toku su finalne pripreme pre slanja tokena investitorima i oni će se naći u njihovim novčanicima najkasnije do 30. juna.

Uz informaciju o prijemu tokena, investitori će dobiti i instrukcije za investiranje tokena u indekse, koji će biti dostupni za investiranje od 1. jula. Indeksi će biti popunjavani po redosledu kreiranja investicija na platformi.

„Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju“, rekao je rekao je Davor Papac, direktor kompanije Finspot.

Iako je ponuda završena, zainteresovani će i dalje moći da kupe FIN tokene putem Finspot platforme. Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je početkom meseca Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara. Moguće je kupiti najmanje 10 tokena.

Inače, Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

Finspot širom Srbije ima skoro stotinu zadovoljnih klijenata koji posluju u oblastima trgovine, proizvodnje, transporta i usluga.

Finspot su, kao inovativno rešenje do danas prepoznali, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, USAID, kao i Francusko – srpska privredna komora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...