Povećanje od 25 odsto u odnosu na prošlu godinu

Rast vrednosti građevinskih radova u Hrvatskoj u prvom kvartalu

NekretnineNovacRegion

2.6.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rast vrednosti građevinskih radova u Hrvatskoj u prvom kvartalu Rast vrednosti građevinskih radova u Hrvatskoj u prvom kvartalu
U prvom kvartalu ove godine vrednost izvedenih građevinskih radova koje su sa sopstvenim radnicima izveli privredni subjekti sa 20 i više zaposlenih veća je... Rast vrednosti građevinskih radova u Hrvatskoj u prvom kvartalu

U prvom kvartalu ove godine vrednost izvedenih građevinskih radova koje su sa sopstvenim radnicima izveli privredni subjekti sa 20 i više zaposlenih veća je za 25,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je vrednost novih narudžbina povećana za 24 odsto, navodi se u saopštenju, hrvatskog Državnog zavoda za statistiku.

Ukupna vrednost građevinskih radova u prvom kvartalu ove godine iznosi skoro 1,2 milijarde evra, od čega se na radove izvedene uz pomoć sopstvenih radnika odnosi 854,8 miliona evra, a na radove sa podizvođačima 343,8 miliona evra.

Vrednost novih porudžbina u prvom kvartalu iznosila je 1,17 milijardi evra, od čega se 687,7 miliona odnosi na zgrade, a 483,5 miliona na ostale zgrade, piše Seebiz.

Posmatrajući samo radove izvođene sopstvenim radnicima, u novogradnji je urađeno 66,5 odsto, dok ostali radovi iznose 33,5 odsto.

Istovremeno, 56,5 odsto radova izvedeno je na zgradama, a 43,5 odsto na ostalim objektima kao što su saobraćajna infrastruktura, cevovodi, komunikacioni i energetski vodovi itd., pokazuju podaci CBS-a.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...