Potpisan ugovor vredan 3.300.767 dolara o izgradnji deonice puta Novi Beograd-Surčin

Počinje izgradnja petlje Jakovo

BiznisInfrastrukturaSrbija

1.6.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Počinje izgradnja petlje Jakovo Počinje izgradnja petlje Jakovo
Izgradnja deonice Novi Beograd-Surčin, petlja Jakovo, poverena je kineskoj kompaniji China Communications Construction Company (CCCC). Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u Surčinu... Počinje izgradnja petlje Jakovo

Izgradnja deonice Novi Beograd-Surčin, petlja Jakovo, poverena je kineskoj kompaniji China Communications Construction Company (CCCC). Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u Surčinu je potpisao Aneks komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji petlje Jakovo.

Radovi na izgradnji petlje Jakovo počeće sledeće sedmice, a predviđeno je da petlja bude završena do kraja godine.

Prema rečima ministra Vesića, značaj petlje je velik jer će olakšati život oko 40.000 ljudi, a postojaće i jasna veza između industrijske zone i auto-puta što će dovesti do novih investicija u Surčinu.

Aneks komercijalnog ugovora o projektovanju i izgradnji deonice Novi Beograd-Surčin vredan je oko 3.300.767,45 dolara. Pored ministra Vesića, ugovor su potpisali i presdstavnik kineske kompanije Jang Dong i generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

Planirana je izgradnja jednosmernih saobraćajnica, širine kolovoza šest metara i bankina od 1,5 metara, a trake za usporenje i ubrzanje vozila predviđene su na delu zaustavne trake profila autoputa. Ukupna dužina projektovanih saobraćajnica je 2,235 kilometara, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 metara kvadratnih.

U najavi je da će Surčin dobiti i železničku vezu sa Beogradom, kao i da je u planu izgradnja nacionalnog stadiona i sajma. Sve bi to trebalo da pokrene i izgradnju drugih javnih i privatnih objekata, što ovu opštinu čini jednom od najperspektivnijih u Srbiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...