američka kompanija očekuje povećanje prodaje svojih agregata

Rivian ostvario rast prihoda iznad očekivanja

AutomobiliBerzaHi-techNovacSvet

10.5.2023 10:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rivian ostvario rast prihoda iznad očekivanja Rivian ostvario rast prihoda iznad očekivanja
Tesla je ove godine snizila cene na globalnom nivou kao deo svog recesionog plana da poveća obim prodaje, pritiskajući manje igrače na tržištu električnih... Rivian ostvario rast prihoda iznad očekivanja

Tesla je ove godine snizila cene na globalnom nivou kao deo svog recesionog plana da poveća obim prodaje, pritiskajući manje igrače na tržištu električnih vozila.

S druge strane, Rivian očekuje povećanje proizvodnje svojih Enduro pogonskih agregata kako bi se nadoknadili problemi sa snabdevanjem delova u drugoj polovini godine, u cilju da ispuni svoj godišnji cilj proizvodnje. Ova kompanija nije pružila detalje o svojim prednarudžbinama na kraju tromesečja zbog zabrinutosti u vezi sa potražnjom koju su pogoršali viši troškovi zaduživanja i agresivno smanjenje cena Tesle, piše Reuters.

Rivianovi kamioni R1T imaju početnu cenu od 73.000 dolara, dok R1S SUV košta 78.000 dolara u osnovnom modelu.

Rivian je u martu saopštio da će prodati 1,3 milijarde dolara u zelenim obveznicama sa rokom dospeća 2029. godine kako bi ojačao svoj gotovinski bilans. Analitičari to smatraju privremenim rešenjem.

Prihod ove kompanije za poslednji kvartal iznosio je 661 milion dolara, u poređenju sa prvobitnim procenama od 652,1 milion dolara, prema podacima Refinitiva. Gotovina i gotovinski ekvivalenti na kraju prvog kvartala iznosili su 11,24 milijarde dolara, u poređenju sa 11,57 milijardi dolara u prethodnom tromesečnom periodu.

Kvartalni neto gubitak Riviana smanjio se na 1,35 milijardi dolara sa 1,59 milijardi dolara godinu dana ranije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...