Na pola puta do ostvarenja početnog cilja

Fabrika kompanije Tesla u Nemačkoj proizvodi 5.000 automobila nedeljno

AutomobiliEULifestyle

27.3.2023 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Fabrika kompanije Tesla u Nemačkoj proizvodi 5.000 automobila nedeljno Fabrika kompanije Tesla u Nemačkoj proizvodi 5.000 automobila nedeljno
Američki proizvođač električnih automobila Tesla sada proizvodi 5.000 automobila sedmično, čime je fabrika automobilskog giganta u Nemačkoj na pola puta do ostvarenja početnog proizvodnog... Fabrika kompanije Tesla u Nemačkoj proizvodi 5.000 automobila nedeljno

Američki proizvođač električnih automobila Tesla sada proizvodi 5.000 automobila sedmično, čime je fabrika automobilskog giganta u Nemačkoj na pola puta do ostvarenja početnog proizvodnog cilja.

Kompanija je napredak saopštila u Twitter objavi, odnosno 250.000 vozila godišnje, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Početni cilj kompanije je da proizvede 10.000 vozila sedmično, odnosno 500.000 godišnje. Električni automobili kompanije Tesla proizvode se u fabrici izvan Berlina.

Fabrika trenutno zapošljava oko 10.000 ljudi, ali se planira dalje širenje, s ciljem da proizvodnja dostigne nivo od milion automobila godišnje, iako nije naveden rok u kome bi taj cilj mogao biti ostvaren.

Kompanija je za proširenje podnela zahtev Brandenburškoj državnoj kancelariji za životnu sredinu.

Međutim, aktivisti za zaštitu životne sredine zabrinuti su da planovi proširenja utiču na područje u kojem je voda zaštićena. Iz kompanije, s druge strane, navode da im dodatna voda neće biti potrebna jer planiraju da prečišćavaju otpadne vode.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *