Kripto berza spremna da obnovi ponudu za otkup zajmodavca Voyager Digital

Šef platforme Binance ulaže milijardu dolara u kupovinu nestabilnih digitalnih tokena

Hi-techInvesticijeNovacPoslovanjeSvet

24.11.2022 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Šef platforme Binance ulaže milijardu dolara u kupovinu nestabilnih digitalnih tokena Šef platforme Binance ulaže milijardu dolara u kupovinu nestabilnih digitalnih tokena
Kripto milijarder Čanpeng CZ Žao (Changpeng “CZ” Zhao) detaljnije je predstavio planove za podršku industriji digitalnih valuta, obavezujući se da će uložiti najmanje milijardu... Šef platforme Binance ulaže milijardu dolara u kupovinu nestabilnih digitalnih tokena

Kripto milijarder Čanpeng CZ Žao (Changpeng “CZ” Zhao) detaljnije je predstavio planove za podršku industriji digitalnih valuta, obavezujući se da će uložiti najmanje milijardu dolara u kupovinu nestabilnih valuta uz saopštenje da će njegova kompanija Binance Holding dati još jednu ponudu za bankrotiranog zajmodavca Voyager Digital.

U intervjuu za Bloomberg TV, Žao je predstavio detaljan pregled sporazuma koje Binance razmatra nakon kolapsa rivalske kompanije FTX. Centralna ideja u njegovom planu je da okupi partnere spremne da zajedno formiraju fond za kripto projekte koji obećavaju, ali nemaju dovoljno sredstava.

“U planu je otvoreni pristup koji podrazumeva da će različiti učesnici u industriji doprinositi onako kako oni žele”, rekao je Žao. On je dodao da će uskoro objaviti i blog tekst u kome će predstaviti više detalja u vezi sa fondom.

Žao je rekao da traži način da ograniči negativne posledice koje je implozija FTX-a ostavila u kripto industriji. U pitanju je događaj koji je sam šef Binance platforme podstakao kada je na svom Twitter nalogu najavio da će prodati FTT tokene vredne 530 miliona dolara.

Pre pada njegovog kripto carstva, osnivač FTX-a Sem Bankman Frid (Sam Bankman-Fried) sklopio je više dogovora koji se sada nalaze u limbu. Među njima je i kupovina kompanije Voyager Digital.

Žao je rekao da američka poslovnica kompanije Binance planira da obnovi ponudu za otkup imovine ovog zajmodavca. Ovaj posao se ponovo našao u fokusu Žaove firme nakon što je FTX podneo zahtev za bankrot, a Binance će se za otkup Voyager-a takmičiti sa kripto berzom CrossTower Inc. i drugim kompanijama.

Pad koji je ove godine zabeležila kripto industrija koštao je šefa Binance platforme oko 80 milijardi dolara njegovog ličnog bogatstva. Međutim, sa preostalih 15 milijardi dolara on je i dalje najbogatiji čovek u kripto industriji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...