Međunarodni investitori na tržištu državnog duga Nju Delhija

Uključivanje indijskih državnih obveznica u JP Morgan indeks

BankeNovacSvet

22.9.2023 11:27 Autor: Vladimir Jokanović 0

Uključivanje indijskih državnih obveznica u JP Morgan indeks Uključivanje indijskih državnih obveznica u JP Morgan indeks
Banka JP Morgan dodaće indijske državne obveznice svojim pomno praćenim indeksima tržišta u razvoju, okončavši godine spekulacija i uvući oko 25 milijardi dolara stranih... Uključivanje indijskih državnih obveznica u JP Morgan indeks

Banka JP Morgan dodaće indijske državne obveznice svojim pomno praćenim indeksima tržišta u razvoju, okončavši godine spekulacija i uvući oko 25 milijardi dolara stranih sredstava na indijsko tržište državnog duga.

JP Morgan će od juna 2024. uključiti 23 indijske državne obveznice, u vrednosti od 330 milijardi dolara, u svoj indeks državnih obveznica tržišta u razvoju. Očekije se da će „težina“ Indije dostići desetinu GBI-EM globalnog diverzifikovanog indeksa, prenosi Financial Times.

Međunarodni investitori na tržištima u nastajanju bili su željni Indije, koja treba da popuni rupu koju je ostavilo usporavanje rasta Kine, kao i isključenje Rusije sa međunarodnog tržišta obveznica.

Pasivni prihodi mogli bi da dostignu 25 do 26 milijardi dolara, rekao je Madhavi Arora, vodeći ekonomista finansijske grupe Emkai Global sa sedištem u Mumbaju, na osnosu veličine sredstava za koje JP Morgan navodi da prate relevantne indekse.

Proces uključivanja Indije trebalo bi da počne 28. juna 2024. godine i da traje 10 meseci. Očekuje se da će ovaj razvoj obezbediti značajan fond pasivnog inostranog finansiranja za Indiju. Srednjoročno, to bi moglo da pomogne u smanjenju troškova finansiranja zemlje, čineći je privlačnijom za investitore.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...