Emil Tedeski i istaknuti privrednici zadovoljni poslovnim okruženjem

Ulazak Hrvatske u evrozonu u vremenu krize je „civilizacijski uspeh“, ojačana preduzetnička klima

BiznisNovacPreduzetnikRegion

9.9.2022 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ulazak Hrvatske u evrozonu u vremenu krize je „civilizacijski uspeh“, ojačana preduzetnička klima Ulazak Hrvatske u evrozonu u vremenu krize je „civilizacijski uspeh“, ojačana preduzetnička klima
Ulazak u evrozonu otvara razdoblje prosperiteta domaćih preduzetnika, jedan je od zaključaka panela „Šta ulazak u evrozonu donosi hrvatskim preduzetnicima?“ u organizaciji Hrvatskog udruženja... Ulazak Hrvatske u evrozonu u vremenu krize je „civilizacijski uspeh“, ojačana preduzetnička klima

Ulazak u evrozonu otvara razdoblje prosperiteta domaćih preduzetnika, jedan je od zaključaka panela „Šta ulazak u evrozonu donosi hrvatskim preduzetnicima?“ u organizaciji Hrvatskog udruženja poslodavaca gde su otvorene i prijave za osmo hrvatsko izdanje EY Preduzetnika godine, renomiranog programa koji nagrađuje najuspešnije.

Emil Tedeski (Emil Tedeschi), Stiven Toš i Miljenko Borščak, čelni ljudi kompanije Bomark Pak i dobitnici nagrade EY za 2021. godinu, Krešimir Barić, član Uprave Erste banke, generalnog sponzora programa i Berislav Horvat, Country Managing Partner EY Hrvatska i pokretač programa u Hrvatskoj, na panelu su raspravljali o izazovima, ali i prilikama koje uvođenje evra predstavlja za hrvatsku privredu, prenosi Seebiz.

„To što smo u vremenu krize svih kriza podigli kreditni rejting i ulazimo u evrozonu, a ući ćemo i u Šengen, upravo je civilizacijski uspeh. To dodatno dobija na značaju u krizi svih kriza u kojoj se trenutno nalazimo, ali istina je da ono što te ne uništi, to te ojača“, komentarisao je aktuelni trenutak Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe i predsednik žirija programa EY Preduzetnik godine.

U sklopu panela, Berislav Horvat je otvorio prijave za osmo izdanje programa – EY preduzetnik godine 2022.

„Ovim programom dosledno gradimo bolje poslovno okruženje i dokazujemo kako imamo mnogo dobrih preduzetničkih priča. Važno je stvoriti pozitivnu klimu i popularizirali ulogu preduzetnika u društvu kako bismo mlade uverili da se kod nas može uspeti“, istakao je prilikom otvaranja prijava Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

„Svake smo godine iznenađeni kad vidimo koliko uspešnih preduzetničkih projekata i realizacija imamo u Hrvatskoj. U poslednjih sedam godina kroz ovaj izbor pokazujemo kako se stvara jedna transparenta i preduzetnička Hrvatska“, pozdravio je otvaranje prijava Emil Tedeschi.

EY Preduzetnik godine na globalnom nivou podstiče razvoj preduzetničke klime i izgradnju snažnog poslovnog okruženja. Organizuje se preko 30 godina u više od 60 zemalja, koje čine 90 odsto svetske ekonomije. U Hrvatskoj se organizuje od 2014. godine.

I ovogodišnje izdanje programa održava se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Wiener osiguranja, te pod pokroviteljstvom AmChama, HAMAG-BICRO-a i Hrvatskog udruženja poslodavaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...