Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Smanjeni kapaciteti, inflacija i takse menjaju avioindustriju

Ryanair predviđa dramatičan rast cena karata

BiznisPoslovanjePreduzetnikTurizam

13.9.2021 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ryanair predviđa dramatičan rast cena karata Ryanair predviđa dramatičan rast cena karata
Izvršni direktor niskobudžetne aviokompanije Ryanair, Majkl O’Liri (Michael O’Leary) upozorio je da će cene letova tokom godišnjih odmora sledeće godine verovatno naglo porasti, jer... Ryanair predviđa dramatičan rast cena karata

Izvršni direktor niskobudžetne aviokompanije Ryanair, Majkl O’Liri (Michael O’Leary) upozorio je da će cene letova tokom godišnjih odmora sledeće godine verovatno naglo porasti, jer će se povećati potražnja za putovanjima. On je ocenio da će manji broj letova, inflacija i veće takse povećati cene avionskih karata.

„Mislim da će iduće godine doći do dramatičnog oporavka turističkog turizma u Evropi. A razlog zašto mislim da će cene biti dramatično veće je taj što ima manje kapaciteta“, rekao je O’Liri, dodajući da su konkurentske kompanije morale da smanje svoje flote zbog pandemije, prenosi BBC.

On je naveo da je gašenje kompanije Thomas Cook smanjilo godišnje kapacitete za oko šest miliona mesta, a prestanak rada Flyby za oko osam miliona sedišta. Alitalia je smanila svoju flotu za 40 odsto, a kapacitete je smanjila i aviokompanija Norwegian.

„U Evropi će 2022. godine biti oko 20 odsto kapaciteta manje na kratkim relacijama, sa dramatičnim oporavkom potražnje“, naveo je O’Liri. Prema njegovim rečima, uz navedene razloge, povećanje ekoloških taksi i verovatni rast inflacije mogli bi da budu ključni faktori povećanja cena avionskih karata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...