Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije za portal Biznis.rs

Biznis forum verovatno u Beogradu

ManifestacijeU fokusu

4.2.2021 12:30 Autor: Gordana Bulatović 0

Biznis forum verovatno u Beogradu Biznis forum verovatno u Beogradu
Programski odbor Kopaonik biznis foruma doneo je još prošlog oktobra odluku da se umesto tradicionalnog martovskog okupljanja, godišnji skup koji već godinama predstavlja centralni... Biznis forum verovatno u Beogradu

Programski odbor Kopaonik biznis foruma doneo je još prošlog oktobra odluku da se umesto tradicionalnog martovskog okupljanja, godišnji skup koji već godinama predstavlja centralni događaj za privrednike, ekonomiste i predstavnike države, odloži za period od 24. do 27. maja 2021. godine.

Kako za portal Biznis.rs kaže Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, organizatora Biznis foruma, utvrđen termin održavanja neće se menjati, ali se skup ove godine svakako neće održati na Kopaoniku.

„Razmatramo razne mogućnosti. Kopaonik nije opcija, kako zbog epidemiološke situacije, tako i zbog činjenice da će u to vreme hotel ‘Grand’ koji jedini ima kapacitete koje zahteva organizacija jedne ovakve manifestacije, biti zatvoren, zbog renoviranja. Razmišljamo i o drugim lokacijama, ali smo najbliži ideji da Biznis forum ove godine bude u Beogradu. Ovo stoga što najveći broj naših učesnika preferira naš glavni grad, pre svega zbog logističkih prednosti u uslovima pandemije. I da se razumemo, to će biti samo ove godine. Nadamo se da ćemo se od 2022. godine vratiti našem normalnom rasporedu i mestu – prva nedelja marta na Kopaoniku“, objašnjava Vlahović.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije objašnjava da su, zavisno od dešavanja u vezi sa pandemijom, još uvek moguće izmene kada je u pitanju format Foruma.

„Ono što bi voleli je da Forum bude u formatu kao i do sada. Za to imamo i podršku dugogodišnjih partnera, sponzora i učesnika. Međutim, ukoliko budemo morali, opredelićemo se za virtualnu, online varijantu Foruma. Drugim rečima, u ovom trenutku pripremamo oba scenarija. U svakodnevnom smo kontaktu sa Kriznim štabom i siguran sam da ćemo doneti odluku koja je najbolja, kako za uspeh samog Foruma, tako i za zdravlje učesnika“, naglašava Vlahović.

Ove godine će centralna tema 28. Biznis foruma biti „Svet posle Covid-19 Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“.

„Intenzivno radimo na organizaciji događaja, rasporedu i strukturi panela. Javnost će, kao i svake godine o tim detaljima biti obaveštena tri meseca pre početka Foruma, odnosno, u ovim vanrednim okolnostima, krajem februara“, zaključuje Vlahović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...