Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Kompanija Stellantis potvrdila da Fiat ostaje u Srbiji

Fabrika u Kragujevcu nastavlja proizvodnju italijanskih automobila

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleU fokusu

28.4.2021 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fabrika u Kragujevcu nastavlja proizvodnju italijanskih automobila Fabrika u Kragujevcu nastavlja proizvodnju italijanskih automobila
Kragujevačka fabrika nastavlja da proizvodi vozila Fiat, potvrili su za RTS iz kompanije Stellantis, nastale spajanjem kompanija Fiat Crysler Automobiles (FCA) i PSA Group.... Fabrika u Kragujevcu nastavlja proizvodnju italijanskih automobila

Kragujevačka fabrika nastavlja da proizvodi vozila Fiat, potvrili su za RTS iz kompanije Stellantis, nastale spajanjem kompanija Fiat Crysler Automobiles (FCA) i PSA Group.

Iz Stellantisa, inače četvrtog po veličini proizvođača automobila na svetu, su naveli da će u toj korporaciji svako imati “slobodu do razvija, planira i proizvodi ono što želi”.

To znači da će se u Fiatovim fabrikama proizvoditi Fiatova vozila i da će svako zadržati svoje tržište.

Iz kompanije su potvrdili i da Peugeot neće izvoziti svoje modele u SAD posredstvom Stellantisa, i da ta kompanija ide u Kinu, Južnu Ameriku, Bliski istok. Navode i da kompanija nema aspiracija da preuzima Kragujevac i tamo proizvodi vozila.

Nedavno je iz krugova bliskih administraciji Fiat Chrysler u Torinu rečeno da se trenutno “radi strateški plan poslovanja i razvoja cele grupacije Stellantis”, te da će nakon toga da budu saopšteni investicioni planovi za fabrike koje posluju u okviru te mega kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...