Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela

United Media postala većinski vlasnik slovenačke Adria Media

Firme u fokusu

28.11.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

United Media postala većinski vlasnik slovenačke Adria Media United Media postala većinski vlasnik slovenačke Adria Media
Medijska kompanija United Media saopštila je da je postala većinski vlasnik slovenačke medijske kuće Adria Media Ljubljana. Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, United Media... United Media postala većinski vlasnik slovenačke Adria Media

Medijska kompanija United Media saopštila je da je postala većinski vlasnik slovenačke medijske kuće Adria Media Ljubljana.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, United Media postala je vlasnik 71 odsto vlasništva u kompaniji Adria Media, medijskoj kući koja u svom vlasništvu ima najprestižnije portale i štampana izdanja u Sloveniji, navodi se u saopštenju, a prenosi N1.

„U svom vlasništvu imaju najbrže rastući digitalni portfolio koji trenutno zauzima treće mesto među svim portalima u Sloveniji. Nastavićemo da razvijamo ono što je već sada veoma uspešan biznis, i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike“, izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Na zvaničnoj stranici piše da je United Media vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, kao i da u svom portfoliju ima više od 45 televizijskih kanala koji su dostupni za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

AM LJUBLJANA, d.o.o.

Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana , Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
2.196.719,10 (2021)
Broj zaposlenih:
15 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.