uprkos uloženim naporima za održivost poslovanja

Volvo smanjuje troškove, bez posla ostaje 1.300 radnika

AutomobiliFirme u fokusuLifestylePoslovanje

4.5.2023 18:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Volvo smanjuje troškove, bez posla ostaje 1.300 radnika Volvo smanjuje troškove, bez posla ostaje 1.300 radnika
Volvo Cars najavio je otpuštanje oko 1.300 zaposlenih u kancelarijama u Švedskoj, zbog smanjenja troškova, saopštio je švedski proizvođač automobila u četvrtak. Iako je... Volvo smanjuje troškove, bez posla ostaje 1.300 radnika

Volvo Cars najavio je otpuštanje oko 1.300 zaposlenih u kancelarijama u Švedskoj, zbog smanjenja troškova, saopštio je švedski proizvođač automobila u četvrtak.

Iako je napor grupe da ostane održiva počeo da pokazuje rezultate, bilo je potrebno više, izjavio je izvršni direktor Džim Rouan (Jim Rowan), preneo je Reuters.

„Ekonomske prepreke, povećane cene sirovina i jačanje konkurencije verovatno će ostati izazovi za našu industriju još neko vreme“, rekao je Rouan.

U glavnoj globalnoj operativnoj jedinici Volvo Cars-a, Volvo Personvagnar, biće otpušteno oko 1.100 zaposlenih, dok će preostalih 200 radnih mesta biti identifikovano nakon monitoringa kompanije širom Švedske, saopštila je grupa.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...