Svoje nekretnine u Vroclavu prodaće švedskoj investicionoj grupi Vargas Holding

Volvo zatvara fabriku autobusa u Poljskoj, preti 1.600 otkaza

AutomobiliFirme u fokusuLifestyle

20.3.2023 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Volvo zatvara fabriku autobusa u Poljskoj, preti 1.600 otkaza Volvo zatvara fabriku autobusa u Poljskoj, preti 1.600 otkaza
Jedan od najvećih svetskih proizvođača autobusa Volvo Buses, inače deo švedske Volvo grupe, odlučio je da zatvori svoju fabriku u jugozapadnom delu poljskog Vroclava... Volvo zatvara fabriku autobusa u Poljskoj, preti 1.600 otkaza

Jedan od najvećih svetskih proizvođača autobusa Volvo Buses, inače deo švedske Volvo grupe, odlučio je da zatvori svoju fabriku u jugozapadnom delu poljskog Vroclava u prvom kvartalu 2024. godine. Iz kompanije je saopšteno da će biti pogođeno 1.600 radnih mesta, uključujući 1.500 u Vroclavu.

Kompanija je odlučila da zatvori fabriku jer će da uspostavi novi poslovni model u Evropi, koji se pokazao kao efikasan i na drugim tržištima, prenosi SEEbiz pozivajući se na poljsku novinsku agenciju PAP.

Volvo će tako usmeriti proizvodnju na šasije autobusa, a koristiće spoljne kompanije za dovršavanje karoserija nekoliko tipova vozila.

Fabrika Volvo Buses u Vroclavu otvorena je 1996. godine, a proizvodi autobuse za gradski i međugradski saobraćaj, kao i luksuzne autobuse.

Iz kompanije Volvo Buses objasnili su da su već potpisali pismo namere po kojem će svoje nekretnine u Vroclavu prodati švedskoj investicionoj grupi Vargas Holding.

„Godinama pravimo gubitke u Evropi. S novim poslovnim modelom, koji već danas uspešno koristimo na raznim tržištima, poboljšaćemo profitabilnost i osigurati našu dugoročnu konkurentnost“, izjavila je Ana Vesterberg (Anna Westerberg) iz kompanije Volvo Buses.

 • TATJANA

  21.3.2023 #1 Author

  Ako gube u Evropi, ima i drugih tržišta gde će prosperirati

  Odgovori

 • Anna

  21.3.2023 #2 Author

  Makar imaju godinu dana da pronađu nova radna mesta. Neće preko noći ostati na ulici.

  Odgovori

 • BOJANA

  23.3.2023 #3 Author

  Sreća da na vreme znaju šta ih čeka.

  Odgovori

 • GOCA BG

  23.3.2023 #4 Author

  Nazalost,ovakvih otpustanja ce biti sve vise…

  Odgovori

 • Gaga45

  26.3.2023 #5 Author

  Ovog ima sve vise i vise

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.